Laboratuvar Böcekleri Ormanlara Salınıyor

Laboratuvar Böcekleri Ormanlara Salınıyor

Balıkesir’in Burhaniye Orman İşletme Şefliği’nde kurulan laboratuarda üretilen Calosoma Sycophanta (Çam kese böceği yırtıcısı) larvaları Madra Dağı’na salınmaya başlandı.

Çam ağaçlarına büyük zarar veren Çam Kese Böceği ile mücadele edecek 7 bin böceğin salınma işlemi 10 Mayısa kadar tamamlanacak. Burhaniye yöresinde çam ağaçlarına zarar veren Çam Kese Böceğine karşı böcekli mücadele başlatıldı. Laboratuarda üretilen 7 bin larvanın 5 bin adeti Madra dağının değişik yerlerine salındı. Böceklerin tırtılları yiyeceğini anlatan laboratuar görevlisi Hasan Kaya, “Burhaniye Orman İşletme Şefliğin de üretilen larvaları Madra Dağı’ndaki tırtılları yemek üzere salıyoruz. Şu ana kadar 5 bin adet saldık. 10 Mayısa kadar 2 bin adet daha üretip salacağız. Burhaniye ve Ayvalık İşletme şefliği bölgelerine salıyoruz” dedi.

Ormanların tırtıllardan kurtulacağına anlatan görevli Yüksel Arıca da, “Edremit Orman İşletme Müdürlüğü Burhaniye Şefliği laboratuarında üretmiş olduğumuz Calosoma yırtıcı böceği salımının son aşamasına geldik. Bunları şu anda tırtıl olan alanlara saldık. Gelecek yıl için yatırım yapmış bulunuyoruz. Bunlar seneye tırtıllarla beraber çıkarak onları yiyecekler. Böylelikle ağaçları tırtıllardan kurtarmış olacağız” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile