"ladin Öldürülmeden Önce Ailesinden ve Komşularından Dna Örneği Alındı" İddiası

Terör örgütü El Kaide'nin lideri Usame Bin Ladin'in komşuları, Bin Ladin'in öldürülmesinden aylar önce ailesinden ve komşularından aşı bahanesiyle DNA örneği alındığını savundu.

Mayıs ayında ABD özel kuvvetlerinin düzenlediği operasyonla Pakistan'ın Abbottabad kentinde öldürülen El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in ailesinden ve komşularından aylar önce aşı bahanesiyle DNA örneği alındığı öne sürüldü. Bin Ladin'in komşularından Abbottabad'da yaşayan Waseem isimli bir ecza dükkanı sahibi, Bin Ladin'in ölümünden önce DNA örneği alındığının gizli bir şey olmadığını savundu. Bin Ladin'in ölümünden sonra herhangi kimsenin DNA örneği alınmaya zorlandığı hakkında bilgisi olmadığınısöyleyen Waseem, "Tek bildiğim, Bin Ladin'in bulunduğu binada ve çevresinde yaşayanların DNA almak amacıyla aşılandığı. Bu gizli bir şey değil. Ülkedeki insanlar her yıl çeşitli hastalılar, kuduz ve çocuk felci aşıları olurlar. Aşı yoluyla DNA örneği almak komplike bir durum, ancak aşı sırasında kandan DNA bilgisi sağlayan bir teknoloji olduğunu düşünüyorum" dedi.

Bin Ladin öldürülmeden önce kendisinin nerede yaşadığını bulmak için CIA'nin Abbottabad'da aşı kampanyası başlattığı haberleri basında yer almıştı. CIA'nin Shakil Afridi isimli Pakistanlı bir doktora Abbotabad kentinde aşı kampanyası başlattırdığı iddia edildi. Afridi isimli doktorun Mart ve Nisan aylarında Abbottabad'a geldiği ve aşı çalışmalarında bulunduğu basın yer almıştı. Afridi'nin ayrıca Usame Bin Ladin'in evine de gittiği, ancak içeri girmediği, hemşirenin evden örnekler aldığı bildirildi.CIA'nin Usame Bin Ladin'in evinden aldığı örneklerle geçen sene Boston'da hayatını kaybeden Bin Ladin'in kız kardeşinden alınan örneklerle karşılaştırmış olabileceği belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile