Lagim Borusuna Giren Yavru Kedi Için Seferber Oldular

Lagim Borusuna Giren Yavru Kedi Için Seferber Oldular

Karaman’in Ermenek ilçesinde çatidan lagim borusuna giren yavru kedi, 3 gün sonra birinci kattaki boru kesilerek kurtarildi.

Edinilen bilgiye göre, Ermenek ilçesi Degirmenlik Mahallesinde bulunan 5 katli binanin çatisindan lagim borusuna yavru kedi düstü. 3 gün boyunca binada yankilanan kedi sesinden süphelenen bina sakinleri itfaiyeden yardim istedi. Binaya gelen itfaiye ekipleri kediyi girdigi lagim borusundan çikarabilmek için çalisma baslatti. Kurtarma çalismalari üst katta devam ederken, yavru kedi kayarak 2. kattaki daireye kadar indi. Bu katta oturan ev sahibinin çagirdigi tesisatçi kedi sesinin geldigi bölgenin borusunu sökerek kediye ulasti. Kedinin lagim borusundan sag salim çikarilmasi ise evdekiler tarafindan cep telefonuna kaydedildi.

“Binada 3 gün boyunca kedi sesi yankilandi”

3 gün boyunca evlerinde kedi sesi yankilandigini söyleyen Mustafa Boyalikli, "Evden 2-3 gün boyunca kedi sesi geldi. Kedi sesinin nereden geldigini ögrenmeye çalistik. Üst komsulara falan sorduk. Bir gün en üst komsumuz çatida kedi gördügünü söylemisti, oralara bakarken kedinin tuvaletin havalandirma borusuna düstügünü görmüs, bize söyledi.

Biz de çiktik baktik kedi orada takilmis, 5’inci kat seviyesinde borunun içinde takilmis. Kendi çabalarimizla çikaramayacagimizi anlayinca itfaiye aradik. Itfaiyeden arkadaslar geldi ve kediye çikarabilmek için çalisma baslatti. Daha sonra bir alt katinin kapisini kirip açmayi denediler. O da mümkün olmayinca, zabita ekipleri çikarmaya çalisirken kedi oradan asagiya borudan düstü. Bizim evimizin katina kadar geldi. Orda sesini duyunca biz oradan müdahale ettik ve kediyi çikarttik" dedi.

Kedinin korkmus ve acikmis oldugunu söyleyen Emine Boyalikli da, "Bizim katta tuvalet borusunu keserek çikardilar. Kedi çiktiktan sonra haliyle çok korkmus bir sekildeydi. Tesisatçi arkadas verince aldim kediyi elime bir mama ve su ayarladik. Mamaya hiç bakmadi bile, direkt olarak suya geldi, o suyu tamamen içti. Daha sonra biraz sakinlestikten sonra biz kediyi serbest biraktik. Serbest biraktiktan sonra ki süreçte yaklasik 1 ay kadar falan oldu, her gün gelir buraya. Her gün mutlaka gelir bizi görünce miyavlamaya baslar, sevgi ister. Biz de mama veririz artik her gün besliyoruz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile