Lala Sahin Cami 650 Yil Sonra Ihya Ediliyor

Lala Sahin Cami 650 Yil Sonra Ihya Ediliyor

Osmanli sultanlarindan 1. Murat’in lalasi Lala Sahin Pasa tarafindan yaklasik 650 yil önce yaptirilan ancak günümüze sadece türbe ile yikik bir minaresi kalan Lala Sahin Pasa Cami’nin ihya edilmesi için dügmeye basildi.

Müjdeyi veren AK Parti Mustafakemalpasa Ilçe Baskani Murat Hallaçoglu, Edirne ve Filibe’nin fethinde önemli bir rol oynayan Lala Sahin Pasa tarafindan 1348 yilinda Kirmasti Deresi’ne hakim bir tepe üzerine insa edilen caminin gün yüzüne çikarilacagini söyledi.

Baskan Hallaçoglu, cami, medrese, hamam, zaviye ve türbeyi bünyesinde barindiran külliyeden günümüze sadece türbe ile yikik bir minare kaldigini, Lala Sahin Cami ve tarihi minarenin ilk günkü orijinalligi ile ayaga kaldirilmasi için proje hazirlandigini belirtti.

Tarihi ve kültürel miras çalismalari çerçevesinde Mustafakemalpasa’nin simge mimari eserlerinin basinda gelen Lala Sahin Cami’ni tekrar ayaga kaldiracaklarini belirten Murat Hallaçoglu, "Ecdat yadigari külliyeden bugün sadece türbe saglam durumdadir. Cami tamamen yok olmus, serefesiyle birlikte yikilan minarenin alt kismi ile medrese duvarlarinin bazi parçalari da günümüze ulasmistir. Türbenin yanina eski haline uygun bir sekilde camimizi ve minaremizi yapiyoruz. Tarihin gün yüzüne çikarilacagi bu proje için AK Parti Bursa Il Baskani Davut Gürkan, Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ve tüm Bursa milletvekillerimize ilçem ve teskilatim adina tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Caminin mimari projesini de paylasan Hallaçoglu, çalismalarin kisa süre içinde baslayacagini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile