Lale Kemal'den Hüseyin Çelik'e Yeni Kürt Stratejisi yanıtı

Lale Kemal'den Hüseyin Çelik'e Yeni Kürt Stratejisi yanıtı

Taraf yazarı Lale Kemal, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in "Bir gazeteci bir bürokratla kapalı kapılar ardında oturup konuşmuş kendince bazı notlar almış ve buna bazı notlar katarak gazetelere servis yapmış." sözlerine canlı yayında yanıt verdi.

Beyaz Tv'de yayınlanan Ortak Akıl programında Hüseyin Gülerce'nin sorularını yanıtlayan Lale Kemal, hükümetin nabız yokladığını öne sürdü.

HÜKÜMET NABIZ YOKLAMAK İSTEDİ
Hükümetin Kürt stratejisinde yeni planı önce doğruladığını, sonrasından ise yalanlandığını ifade eden Lale Kemal ''Biz planı yazdıktan iki gün sonra Başbakan'ın dolaylı olarak yazdıklarımızı doğruladı. Ama Hüseyin Çelik aradan 6 gün geçtikten sonra haberi yalanladı ve bizi suçladı servis yapmışlardır diyerek. Benim anladığım kadarıyla hükümet planın kendisini test etmek ve tepkileri görmek istedi 'dedi.

AYNI BÜROKRAT BANA DA KONUŞTU
İddialardan 6 gün sonra yalanlamanın mümkün olmayacağını ifade eden Kemal 'Yoksa 6 gün sonra yalanlama olmaz, yani partinin sözcüsü hemen o gün ulaşır bürokratına. Ben Kürt sorununda bir çözüm iradesi oluştuğunu düşünmüyorum. Ayrıca bu tür planlarda devlet içindeki bürokratlar arası bir güç mücadelesi olduğunu gösteriyor . Fikret'e yapılan brifingte BDP yoktu ama aynı bürokrat bana da konuştu ve BDP'nin adını verdi. 'diye konuştu.

BEYAZ GAZETE


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile