Laleli İşadamlarından Somali’ye 300 Bin Liralık Yardım

Laleli İşadamlarından Somali’ye 300 Bin Liralık Yardım

Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD), Somali’de yaşanan insanlık dramı için 300 bin liralık yardım yaptı.

LASİAD Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, toplanan yardımları temsil eden çeki Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Külünk’e teslim etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla açlık ve susuzluk dramı yaşanan Somali’ye başlatılan insani yardım kampanyasına Laleli işadamlarından destek geldi. LASİAD üyesi sanayici ve işadamları tarafından toplanan 300 bin liralık yardım, törenle Kızılay’a teslim edildi. Törene LASİAD Genel Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Külünk ve dernek üyesi işadamları katıldı.
Yaşanan insanlık dramını anlatmakta kelime bulamadığını aktaran LASİAD Başkanı Gıyasetten Eyyüpkoca, “Bizde LASİAD olarak ‘Bu drama seyirci kalmayalım, çorbada bizim de tuzumuz olsun’ dedik.” ifadesini kullandı.
Konuşmasında son günlerde yaşanan terör olaylarına da değinen Eyyüpkoca, şehit askerlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine de başsağlığı diledi.
Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Külünk de, konuşmasına yaşanan terör olaylarına değinerek başladı. Şehitlere Allah’tan rahmet ailelerine sabır dileyen Külünk, bu tür acıların tekrar yaşanmamasını temenni ettiğini söyledi.
Türk toplumunun Somali konusundaki hassasiyetinin önemli olduğunu ifade eden Külünk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Somali ziyaretini hatırlatarak, ziyaret sonrasında yapılacak çalışmalarla ilgili talimatların verileceğini aktardı. Türkiye’den çok sayıda yardım malzemesinin uçak ve gemilerle bölgeye götürüldüğünü anlatan Külünk, kalıcı çözüm için atılması gereken adımlar olduğunu belirtti. Türkiye’de annelerin çocuklarına “Tabağını bitir” dediğini aktaran Külünk, Somali’de ise annelerin çocuklarına yedirecek yemek bulamadığını hatırlattı. Külünk, “Somali içler acısı. Oradaki çocukların annelerin ve babaların durumu gerçekten içler açısı. Somali’deki annenin elindeki tabak boş. Yani çocuğuna verecek bir lokması yok. O tabağı, tası kırmak istiyor. Çocukların içinde belki ayırım yapmak zorunda kalıyor.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından LASİAD Başkanı Eyyüpkoca, yardımları temsil eden çeki Kızılay Yönetim Kurlu Üyesi Külünk’e teslim etti.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile