Laleli Kavşağı'na Türki Cumhuriyetlerin Bayrakları Asıldı

Laleli Kavşağı'na Türki Cumhuriyetlerin Bayrakları Asıldı

Manisa Belediyesi, Mimar Sinan Bulvarı üzerindeki Laleli Kavşağı'ndaki bayrak direklerine, 30 Türki Cumhuriyet devletinin bayrağını astı.

  Kentin çeşitli noktalarında düzenlemesi kapsamında , daha önce Mimar Sinan Bulvarı üzerinde yer alan YSE kavşağındaki 21 bayrak direğinden 16 tanesine , Cumhurbaşkanlığı forsunda da yer alan 16 yıldızın temsil ettiği , 16 büyük Türk Devletleri ' nin bayraklarını asan Manisa Belediyesi , benzer uygulamayı Laleli Kavşağı ' nda da gerçekleştirdi . Azerbaycan , KKTC , Özbekistan , Kırgızistan , Türkmenistan , Kazakistan , Karakal Pakistan , Irak Türkmenleri , Tataristan , Tuva , Abhazya , Adıge Cumhuriyeti , Kuzey Osetya , Batı Trakya Türkleri , Tacikistan , Moğolistan , Karaçay , Kalmuk Cumhuriyeti , Kabartay , İnguşya Cumhuriyeti , Başkurdistan , Çeçenistan , Çuvaşistan , Hakas Cumhuriyeti , Kırım , Yakutistan , Dağıstan , Dağlık Altay , Doğu Türkistan ve Gagavuz bayrakları , düzenlenen kavşaktaki kaidelere itfaiye yardımı ile asıldı . Alanda bulunan bayrak direklerinden ön sırasında bulunan 4 direğin Türk Bayrakları da yenilendi .
Belediye Başkanı Cengiz Ergün , soydaşlarımız olan ve birçoğuyla aynı dili konuştuğumuz 30 Türki Cumhuriyet Devleti ' nin bayraklarının Şehzadeler Kenti Manisa ' nın semalarında dalgalanmasının birlik ve beraberlik bilincinin gereği olduğunu vurguladı . Başkan Ergün şöyle devam etti ; " Manisa tarihinde Osmanlı İmparatorluğuna şehzade yetiştirmiş ve bu nedenle tarihte adından sıkça söz ettiren bir kentimiz . Bu kentte tarih bilincinin canlı tutulması hem bugün hem de yarınlar için faydalı . Bugünün küçükleri yarın ülkemizi emanet edeceğimiz evlatlar olacaklar . Bu nedenle tarih bilincine duyduğumuz saygı gereği kentin işlek bulvarındaki alanda böyle bir düzenleme yaptık . Daha önce de benzer düzenlemeyle , YSE Kavşağına Cumhurbaşkanlığı forsunda da yer alan büyük Türk Devletleri ' nin bayraklarının çekmiştik . Soydaşlarımız olan 30 Türki devletin bayraklarının da Şehzadeler kentinde dalgalanmasını istedik . Bununla ilgili şimdiden çok güzel tepkiler aldık . Şehzadeler kenti Manisa ' ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum . " dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile