Lalenin El Sanatlarindaki Yolculugu

Lalenin El Sanatlarindaki Yolculugu

Lalenin baskenti olarak bilinen Manisa’da, farkli illerden gelen 73 ayri sanatçinin son 600 yilda lalenin el sanatlarindaki yolcugunu anlatan eserleri Sultan Camii Külliyesi içinde yer alan Bimarhane’de sergilendi.

Farkli illerden gelen ve arasinda Manisali sanatçilarinda yer aldigi, el sanatlari alaninda uzmanlasan ve uluslararasi dereceye girmis olan toplamda 73 sanatçinin bir araya gelerek olusturdugu GESA (Geleneksel Sanatlar Sanatçi Gurubu), ilk sergisini Manisa’da açti.

Manisali sanatçilarin ev sahipligi yaptigi sergi, tarihi Sultan Camii külliyesinde yer alan ve halk arasinda Bimarhane olarak bilinen CBÜ Manisa ve Yöresi Arastirma Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Sergide, Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem Isi, Naht ve Tezhip dallarinda her sanatçi resmettigi bir eser ile lalenin yolculugu sanatçilar tarafindan sergiyi gezenlere anlatildi.

Sergiyi Sehzadeler Kaymakami Fatih Genel de ziyaret ederek, sanatçilardan eserleri hakkinda bilgiler aldi.

Sergi hakkinda açiklama yapan ve GESA kurucusu olan Minyatür Sanatçisi Arya Kamali, sanatçilari bir araya getirme çalismalarina yaklasik 3 yil önce basladigini belirtti.

Projeyi ülkenin her iline yaymayi hedeflediklerini belirten Kamali, ”Toplulugumuzun ilk sergisini Manisa’da yapmayi planlamistik ve Manisali 6 sanatçi arkadasimizin girisimleriyle Mesir Festivali kapsaminda tarihi binada açmis olmaktan dolayi tüm sanatçi arkadaslarimiz adina Manisa’nin yöneticilerine ve emegi geçen arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Sergimizde Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem Isi, Naht ve Tezhip dallarinda her sanatçi arkadasimiz resmettigi bir eser ile lalenin yolculugu sergisine katki sagladi. Bu serginin ilk olmasi ve Manisa’da açilmasi bizim için çok anlamli” dedi.

Mesir Festivali boyunca eserlere Manisalilarin büyük ilgi gösterdigini kaydeden Kamali, sergiye katki saglayan CBÜ Manisa ve Yöresi Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kadir Adamaz’a tesekkür ederek, serginin diger illerde de hayat bulacagini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile