Lamekan Ensemble'den Osmanlı Müzikleri Konseri

Yunus Emre Enstitüsünce Türkiye'de konuk edilen Lamekan Ensemble, 27 Şubat'ta vereceği konserde Osmanlı'nın müzisyen padişahı III. Selim'in eserlerini Türkçe seslendirecek.

Enstitüden yapılan açıklamaya göre, yurt dışında bulunan kültür merkezleri aracılığıyla Türk kültür ve sanatının en güzel örneklerini dünyaya tanıtan Yunus Emre Enstitüsü, dünyada Türk müziği icra eden toplulukları ülkede konuk ediyor.
Enstitü, bu kez de uluslararası arenada verdiği konserlerle dikkatleri çeken, Almanya, Fransa, Belçika ve Türkiye'den virtüözlerin oluşturduğu genç müzik topluluğu Lamekan Ensemble'yi Türkiye'ye getirecek.
Osmanlı'nın müzisyen padişahı III. Selim'in eserlerini Türkçe seslendirecek Lamekan Ensemble, eşsiz bir müzik ziyafeti sunacak.
Osmanlı saray ve halk müziğinden tüm dünyaya Selim, Küçük Mehmet Ağa, Zekai Dede, Tatyos Efendi ve Tanburi Cemil Bey gibi önemli bestekarların eserlerinden seçkin örnekler sunacak Lamekan Ensemble grubu, 27 Şubat'ta Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall'da müzikseverlerle buluşacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile