Lapçin: Coğrafyamızda Oynanan Büyük Oyunları Birlikte Bertaraf Etmeliyiz

Bağımsız Diyanet Hizmet Sen Genel Başkanı Ömer Lapçin, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’nda bomba yüklü aracın patlatılmasını nefretle kınadıklarını açıkladı.

Lapçin, büyük oyunlara gebe coğrafyada büyük oyunların birlik ve beraberlik içinde bertaraf edilebileceğine işaret etti.

Ömer Lapçin, yaptığı yazılı açıklamada, 3'ü Hataylı 13 kişinin hayatını kaybettiği saldırının milleti derinden üzdüğünü belirtti.

"Söz konusu eylem vicdansız ve ahlak yoksunu odaklar tarafından gerçekleştirilmiş bir şiddet eylemidir." diyen Lapçin, "Bu ve benzeri olaylar kim tarafından ve ne maksatla işlenirse işlensin, toplumun birlik ve beraberliğine asla zarar getirmeyecek; asla da amacına ulaşamayacaktır. Bu hain saldırıda masum insanların kanını akıtmaktan çekinmeyen gözü dönmüş bu canilerin bir an önce yakalanıp cezasının derhal verilmesini arzu etmekteyiz. Tüm bu gelişmeler ışığında milletimizin uyanık olması bu tür olaylarda daha aklıselim davranması gerekmektedir. Coğrafyamız büyük oyunlara gebe, bu hususta dikkatli olmamız şart, iç çekişmelerden kurtulup birlik ve beraberlik içerisinde oynanan oyunları bertaraf etmeliyiz." ifadelerini kullandı. Bölgede akan kanın bir an önce sonlanması için gerekenlerin yapılmasını beklediklerini kaydeden Lapçin, "Zulüm ve vahşet kim tarafından ve kime yapılırsa yapılsın şiddet ve nefretle kınıyoruz. Hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, ailelerine sabr-ı cemil niyaz ediyoruz." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile