Lapseki Belediye Meclisi'ndeki Baskin Siyasetin Gündeminde

Lapseki Belediye Meclisi'ndeki Baskin Siyasetin Gündeminde

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, 8 Haziran’da Lapseki Belediye Meclis toplantisinda yasanan ‘Candaroglu’ kim tartismasinin tekrar yasanmamasi gerektigini belirterek, “Yasanan müessif bir olay. Tekrar yasanmamasi gereken bir olay olarak varsayip, yolumuza devam etme konusunda görüs birligine vardik” dedi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Ankara’da kendisini ziyaret eden Lapseki Belediye Baskani Atilla Öztürk’e iadeyi ziyarette bulundu. Ziyarette AK Parti Lapseki Ilçe Baskani Hasan Engin, Il Genel Meclis Üyeleri Halil Özer, Murat Gürsen, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri Filiz Teoman, Saffet Sargut, Hakan Genç hazir bulundu. Baskanlik makaminda gerçeklesen görüsmenin ardindan açiklamalarda bulunan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Lapseki Belediye Meclisi’nde 8 Haziran’da yasanan tartismaya degindi.

Meclisin kutsiyeti ve demokrasilerin vazgeçilmezi olmasi konusunda Baskan Öztürk ile hemfikir olmalarindan mutlu oldugunu ifade eden Gider, "Ister TBMM olsun, ister belediye meclisi, ister köy ihtiyar heyeti.. Demokrasilerde meclisler oldugu sürece hepimiz variz. Bu anlamda yasanan müessif olayi unutulmasi gereken ve tekrar yasanmamasi gereken bir olay olarak varsayip, yolumuza devam etme konusunda görüs birligine vardik” dedi.

Milletvekili Ayhan Gider, gerek bir mühendis olarak analitik bakisa sahip olmasi, gerekse mütevazi kisiligiyle Baskan Öztürk’ün önüne çikan problemleri çözebilecegine inandigini söyledi.



Demokrasilerin önündeki tek vesayetin, ordu ya da yüksek yargi vesayeti olmadigini vurgulayan Gider, "Bazi paralel yapilanmalar, zaman zaman etrafimizdaki kisiler; zaman zaman parti teskilatlari da bu telase düsebilir. Ancak idarecilerin görevi mevzuat ve vicdan çerçevesinde kurumlari yönetmektir. Biz baskanimizdan gerek personel yönetimi, gerekse Lapsekililer’e hizmet konusunda, mevzuat ve vicdani dogrultusunda hizmet edecegini düsünüyoruz. Çünkü günler gelir geçer. Ancak Çanakkale ruhu bakidir. Çanakkale ruhunda çok fazla kimin ne düsündügü, dün kimin ne söylediginin önemi yoktur. Yarinlara birlikte yürüme iradesi vardir. Seçimler her 5 senede bir tekrarlanir. Seçimlerde belediyeyi yönetecek meclisler ve baskanlar seçilir. Bu is personeli baglamaz. Personelin her seçimdeki tavri, tüm memurlarin oldugu gibi tarafsiz kalmak zorunda da degillerdir, herkesin bir tarafi vardir. Ancak seçim geçtikten sonra herkes isine, gücüne, ekmegine bakar. Bu gerek çalisanlar, gerek yönetenler için böyledir. Bu konuda da hemfikir oldugumuzdan mutlu olduk. Lapseki Belediye Meclisinin bundan sonraki tüm meclislerde alacagi kararlar hep oybirligiyle alinir. Lapseki’ye hizmet ruhu içinde hareket edilir diye düsünüyoruz” diye konustu.



Haziran ayi Meclis toplantisinda ‘Candaroglu’ kim tartismasi yasanmisti

Lapseki Belediyesinde 8 Haziran’da gerçeklestirilen meclis toplantisinda, toplanti bitime yakin ‘Candaroglu’ kim tartismasi çikmisti. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hakan Genç, ilçede son dönemde bütün vatandaslarin konustugu Erdem Candaroglu‘nun kim oldugunu, Belediye Baskani’nin yaninda hangi sifatla durdugunu, ne vasifla geldigini, her seyin altindan Candaroglu çiktigini, kahvede insanlarin randevu alacagiz Candaroglu karsiliyor, Candaroglu içeri almiyor dedigini, kim bu Candaroglu’nun diyerek Baskan’dan açiklamasini istemisti. Bu sirada kapiyi vurarak içeri giren Erdem Candaroglu, AK Partili Meclis Üyesi Hakan Genç’e, ‘benim Candaroglu’ dedi.

Diger meclis üyelerinin Erdem Candaroglu‘nu disari çikarmasiyla tartisma büyümeden son bulmustu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile