Lapseki'de Bugday Çesit Demonstrasyon Tarla Günü Düzenlendi

Lapseki'de Bugday Çesit Demonstrasyon Tarla Günü Düzenlendi

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bagli Balcilar köyünde, Bugday Çesit Demonstrasyon Tarla Günü düzenlendi.

Lapseki’ye bagli Balcilar köyünde yapilan tarla gününe Il Tarim Ve Orman Müdürlügünden mühendisler, Lapseki ilçe Tarim Ve Orman müdürü Ali Kaçan ve köy muhtarlari ile vatandaslar katildi.

Saygi Durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Il Tarim Ve Orman Müdürlügünden mühendisler yeni ekilen bugday çesitleri ile ilgili bilgi verdi.

Lapseki ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ali Kaçan, “Lapseki’miz her yönüyle adindan söz ettiren bir ilçemiz. Ilçe Müdürlügü olarak Lâpseki’mizde üretimin basindan sonuna kadar tüm asamalari takip etmekteyiz teknik personel arkadaslarimiz, personellerimiz üreticilerimiz hep bir aradayiz. Adini meyvecilikle anilan Lapseki, bunun yaninda tarla bitkileri üretiminde de söz sahibiyiz. Bugün ilçenin uzak köylerinden olan Balcilar, Karamusalar ve Eçialan köylerinin bulundugu üst bölgede, Taraya arastirma enstitüsünün yerli çesitlerinin bölgeye adaptasyonuyla ilgili kurmus oldugumuz temasyasyonunu üreticilerimizle paylasmak için buradayiz. Bu gün gerçekten güzel bir gün bölgemizin tarla bitkileri üretimiyle yerli çesitlerimizi toprakla bulusturdugumuzun hasatini gerçeklestirdigimiz bir gün. Biz burada sunu gediliyoruz, bu çesitlerin bölgemizde ne kadar uyum saglayabildigi, verimin ne sekilde oldugu ve üreticilerimize ne sekilde fayda saglayabilecegi görmek istedik. Baktigimiz da bu gün hasadi gerçeklesiyor verimler gayet iyi önerebilecegimiz yerli çesitleri üreticilerimizle ve kendi sitemizde paylasacagiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile