Lavanta Bahçesi Aski, Istanbul'u Terk Ettirdi

Lavanta Bahçesi Aski, Istanbul'u Terk Ettirdi

Istanbul’da yasayan Navruz ve Sezai Çakmak çifti, bir ziyarette gördügü lavanta bahçesinden etkilenerek büyük bir degisim karari alarak memleketi Tokat’a döndüler.



Istanbul’da 30 yil geçiren 42 yasindaki Navruz Çakmak, Burdur gezisinde gördügü lavanta bahçesinden etkilenerek büyük bir degisim karari aldi. Esi Sezai Çakmak ile birlikte 3 yil önce memleketi Tokat’a dönen Navruz Çakmak, burada bir lavanta bahçesi kurmaya karar verdi. Tokat’a 35 kilometre uzakliktaki Yagmurlu köyündeki 2 dönümlük araziye lavanta dikene Çakmak ailesi, bugün 11 dönümlük genis bir alanda lavanta yetistiriciligi yapiyor. Yag orani yüksek iki farkli cins lavanta yetistiren Çakmak ailesi, ürettikleri lavantalari kolonya ve boya sektöründe kullanmak üzere degerlendirmek için girisimlere basladi.

Lavanta bahçesinin ününü duyan birçok vatandas, bu dogal güzellik içinde huzur bulmak ve dogayla bas basa zaman geçirmek için köye akin ediyor.

“Bu güzellik için Istanbul’u terk ettik”

Istanbul’u terk edip Tokat’a yerlesmelerinin ardindaki hikayeyi Ihlas Haber Ajansina anlatan 42 yasindaki Navruz Çakmak, “Ben 9 yasimdayken Istanbul’a gittim. 42 yasindayim ve memleketime geri döndüm. Istanbul’da yasarken Burdur gezisine gitmistik. Hosumuza gitti ve esimle yapalim dedik. Yaptik. Güzel de oldu. Insanlar çok begendiler. Dogasi ve manzarasi çok güzel. 2 dönümle basladik su an da 11 dönümde faaliyet gösteriyoruz. Bu güzellik için Istanbul’u terk ettik. 2 yildir da net olarak buradayiz” dedi.



“Deli dolu bir fikirle geldik”

Esi Sezai Çakmak ise lavanta bahçesi kurma fikrinin bir gezide ortaya çiktigini belirterek, “Burdur gezisinde lavanta ekilmis bir tarlayi gördü. Deli dolu bir fikirdi ama biz de burada lavanta ekerek basladik. 3 senedir de ugrasiyoruz. Iki cins lavanta var. Bu lavantalarin hem yagini hem de boya olarak satacagiz” diye konustu.



Lavanta bahçesine gelen ziyaretçiler ise dogayla iç içe zaman geçirmenin mutlulugunu yasadiklarini belirterek Çakmak çiftinin sehir hayatindan dogaya kaçisin ve girisimciligin güzel örnegi oldugunu ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile