Lazer Epilasyonunun Sagliga Etkisi

Lazer Epilasyonunun Sagliga Etkisi

Trabzon Özel Imperial Hastanesi Cildiye uzmani Dr. Abdulkerim Cirit, lazer epilasyon islemi sirasinda kisinin radyasyon veya kimyasal maddeye maruz kalmayacagini hatirlatarak toplumda sikça sorulan “Lazer epilasyon kanser yapar mi?” seklindeki soruya “Lazer epilasyon islemi sirasinda radyasyon veya kimyasal maddeye maruz kalinmaz. Kanserojen etkisi oldugunu gösteren klinik bulgu yoktur” dedi.



Toplumda sikça sorulan üzerinde degerlendirmede bulunan Cirit, lazer epilasyonun kisirlik yapmasinin mümkün olmadigini ifade ederek kisirlik yaptigina dair bilimsel bir veri olmadigini söyledi.



Gebelikte lazer epilasyon uygulanip uygulanmadigi konusunda yeterli bir çalisma olmadigina dikkat çeken Cirit, en çok sorulan sorulari su sekilde cevapladi.

Cirit, “Gebelikte lazer epilasyon uygulanir mi? Yeterli çalisma olmadigi için, gebelik durumunda lazer epilasyon uygulanmaz. Lazer epilasyon kaç seansta, sonuç verir? Vücut bölgesinde 8-10 seansta sonuç verir. Yüz bölgesinde seans süresi daha uzun sürer. Ince veya açik renk killara sahip olan kisilerde seans sayisi daha uzun sürer, basari orani daha düsük olabilir. Bayanlarda yüzde 60-80 erkeklerde yüzde 70-90 basari ile sonuç alinmaktadir. Bronz tene lazer epilasyon uygulanir mi? Bronz tene lazer epilasyon uygulanmasi önerilmez nedeni uygulanan bölgede yanik olusabilir. Lazer epilasyon her kil tipine uygun mudur? Beyaz, sari, kizil renkli ve çok ince tüylerde lazer epilasyon uygun degildir. Süt verirken (Emzirme döneminde) lazer epilasyon yapilir mi? Süt verirken (emzirme döneminde) lazer epilasyon yapilmasinda bir sakinca yoktur. Lazer epilasyon agrili midir? Alexandrite lazer epilasyon cihazi soguk hava sistemi ile birlikte yapildigi için daha konforlu ve agrisizdir. Nd Yag cihazlar nanometre dalga boyu daha derine indigi için acili bir islemdir. Diode cihazlari islemden sonra daha fazla yanma ve sicaklik hissine sebep olur. Tabi ki bu uygulamalar kisiden kisiye degisiklik gösterebilir ve agri esigine göre degisebilir” diye konustu.



Lazer epilasyon islemi sirasinda radyasyon veya kimyasal maddeye maruz kalinmadigini, kanserojen etkisi oldugunu gösteren klinik bulgu olmadigini kaydeden Cirit, “Lazer epilasyon kanser yapar mi? Lazer epilasyon islemi sirasinda radyasyon veya kimyasal maddeye maruz kalinmaz. Kanserojen etkisi oldugunu gösteren klinik bulgu yoktur. Koltuk altlarina uygulanan lazer epilasyon meme kanseri olusumunu etkiler mi? Lazer epilasyon meme kanserine yol açabilecegine iliskin herhangi bir bilimsel çalisma bulunmuyor. Lazer epilasyonda kullanilan isin günlük yasamda bizi çevreleyen ultraviyole isinlari ve enerji hatlari, cep telefonlari ve pek çok elektrikli ev ürünlerinin yaydiklari gibi noniyonize isin yayiyor. Genital bölgeye lazer uygulanmasi kisirliga yol açar mi? Lazer epilasyonda kullanilan isinlar ancak cilt yüzeyinin yaklasik 1 mm altinda bulunan kil köklerine kadar ulasir, daha derine inmiyor ve iç organlara ulasamaz. Lazer cihazi, isini deriye sadece kil köklerinin etkilenecegi, kili çevreleyen diger yapilara zarar gelmeyecek kadar kisa bir süre boyunca veriyor. Lazer epilasyonda kullanilan isiklar radyolojik görüntüleme yöntemlerinde kullanilan x isinlarindan farkli olup lazer epilasyonun kisirlik yapmasi mümkün degil ve kisirlik yaptigina dair bilimsel bir veri yoktur” ifadelerini kullandi.

(Bekir Koca / IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile