Lenin Meydanı'nda Bayram Namazı

Kırgızistan'da Ramazan Bayramı coşkuyla kutlanıyor.

Başkent Bişkek'teki Merkez Camisi'nin yetersiz olması nedeniyle, bayram namazı her yıl olduğu gibi bu yıl da parlamento binasının önündeki Lenin Meydanı'nda kılındı.

Kırgızistan Müftüsü Muratali Hacı Cumanov, bayram namazı için sabahın erken saatlerinde meydanda toplanan kalabalığa bir vaaz verdi. Bayram namazı, devlet televizyonu tarafından naklen yayınlandı.

Aralarında Devlet Sekreteri Nuruulu Dosbol'un da bulunduğu cemaat, namazın ardından ülkenin kalkınması, birliği, beraberliği, saadeti ve huzuru için dua etti.

Kırgız geleneklerine göre, her Kırgız bugün en az 7 aileyi ziyaret ederek, yemek yiyor ve dua ediyor. Kırgız ev hanımları da, konuklarına milli yemekleri ikram ediyor.

Bu arada, Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev, yayımladığı bayram mesajında, "Ramazan ayının, aile ve dostluğun yanı sıra dine, manevi temizlik ve yakınlara yardım konularına yoğunlaşıldığı bir zaman olduğunu" söyledi.

İslam adaleti fikrinin mükemmel olduğunu ve herkesi birleştirdiğini vurgulayan Bakiyev, İslam dinindeki yüksek ahlak ve İslam'daki kültür potansiyelinin bundan sonra da ülkede toplumsal barışı, milletler ve farklı inançlar arası birliği koruyacağı konusundaki inancını dile getirdi ve müslümanların Ramazan Bayramını kutladı.
 

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile