Leylek Yavrulari Uçmaya Hazir

Leylek Yavrulari Uçmaya Hazir

UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi’ndeki Kizilirmak Deltasi Kus Cenneti yaklasik 900 leylek yuvasina ev sahipligi yapiyor. Leylek Ormani’nda yumurtadan çikan yavrular uçusa hazir hale geldi.

Her yil bahar aylarinda Afrika’dan 7 bin kilometre yol katederek Türkiye’ye gelen leylekler, Kizilirmak Deltasi Kus Cenneti’nde bulunan Leylek Ormani’ni senlendiriyor. Doganca Mahallesi mevkisinde agaçlarda olusturduklari yuvalarina disilerinden önce gelen erkek leylekler, yuvalarini tamir ettikten sonra nisan ayinda disi leyleklerin gelmesiyle çiftleserek yavrularini büyütüyor. Serpilen yavru leylekler büyük göçe hazirlaniyor. Bölgede 5 ay kalan leylekler yavrularini büyütüp, uçus talimlerini tamamlayip güçlerini toparladiktan sonra agustos ayi sonunda daha sicak ülkelere uçacak. Leylek Ormani’na gelen ziyaretçiler fotograf çekmeyi ihmal etmiyor.

Yozgat’tan gelen Gürsel Güler, "Çok begendik. Her tarafta leylekleri görmek çok güzel. Uçarken gördük. Yuvalarinda çocuklarini beslerken gördük. Herkesin gelmesini tavsiye ediyorum. Bayagi leylek var. Gelirken de gördük. Burasi özellikle çevrili bir alan. Sadece burada degil sehrin merkezine dogru da bayagi vardi. Inanilmaz güzel" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile