Leylekler 10 Yildir Ayni Camide Yuvalarini Kuruyor

Leylekler 10 Yildir Ayni Camide Yuvalarini Kuruyor

Bingöl’ün Garip köyünde yaklasik 20 yil önce yapilan caminin kubbesi ve etrafina, 10 yildir leylekler yuvalarini kuruyor. Bahar aylarinin baslamasiyla caminin kubbesine yuvalanan leylekler, doga fotografçilarin da ugrak noktasi haline geldi.

Bingöl merkeze yaklasik 15 kilometre mesafede bulunan Garip köyünün camisi, 2002 yilinda tamamlandi. Cami yapildiktan yaklasik 10 yil sonra, bahar aylarinin gelmesiyle leyleklerin de yuvasini yaptigi noktalardan biri oldu. Caminin kubbesinde 1, etrafinda ise 3 leylek yuvasi bulunuyor. Yuvalanan leylekler, kentteki doga fotografçilarinin da dikkatini çekerek ugrak bölgelerden biri haline geldi.

Leyleklerin yuvalarini kurmaya devam ettigi anlar dron ile görüntülenirken, doga fotografçilari da cami ve leyleklerin karelerini ölümsüzlestirdi. Garip köyüne gelerek leylek yuvalarini görüntüleyen doga fotografçisi Serhat Bürke, “Garip köyündeyiz, yaklasik 20 yillik bir cami. 10 yildir da bu camiye leylekler gelmekte. Ilk bir iki tane leylek gelmis simdi birkaç taneden fazla var. Bizler de fotografçilar olarak bu leylekleri yerinde görüntülemeye geliyoruz. Hem Bingöl’ümüz hem Garip gibi köylerimiz doga güzellikleri olan yerler. Fotografçilari, doga severleri bekleriz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile