Leyleklere Güvenli Yuva

Leyleklere Güvenli Yuva

“Leylek Evleri Sosyal Sorumluluk Projesi” ile göçmen kuslara güvenli yuva saglaniyor.

2022 yilindan bu yana YEDAS’in sosyal sorumluluk bilinci ile yürüttügü “Leylek Evleri Sosyal Sorumluluk Projesi” bu yil da ayni kapsamda sürdürülüyor. YEDAS, Sinop Üniversitesi ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi is birligi ile yürütülen projede leyleklerin elektrik nedeniyle zarara ugramasinin önüne geçiliyor.

Sinop Cuma Ovasi’nda baslatilan projede bugüne kadar onlarca leylege güvenli yuva saglandi. Leylek Evleri Sosyal Sorumluluk Projesi kapsaminda elektrik direklerinin üzerlerine, leyleklerin hasar almayacagi sekilde tasarlanan yuvalar yerlestiriliyor. Leyleklerin tellerden etkilenmemesi için hazirlanan yuvalar leylek ölümlerini azaltmada büyük önem arz ediyor.

3 yildir sürdürülen bu proje hakkinda Sinop Üniversitesi Egitim Fakültesi’nden Doç. Dr. Evrim Sönmez ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Okul Müdürü Orhan Okur sunlari söyledi: “YEDAS’a çevreye duyduklari hassasiyetten dolayi tesekkür ederiz. Bu proje sayesinde, sik yasadigimiz leylek ölümlerini önlemis olduk. Leyleklerin güvenligini saglamak amaciyla, kapsamli arastirmalar yaptiktan sonra, kullanacagimiz leylek yuvalarinin; küçük, saglam ve yangin riski olmayan yuva seçimleri yapmaya özen gösterdik. Elektrik direkleri üzerine konumlandirdigimiz leylek evlerini düzenli olarak gözlemleyerek, ihtiyaç duyan leyleklerin veteriner bakimlarini da ihmal etmedik. YEDAS ile yürüttügümüz bu çalismayi uzun yillar sürdürmeyi planliyoruz.”

“Bizim için her canli çok kiymetli”

Proje hakkinda görüslerini dile getiren YEDAS Sistem Isletme Koordinatörü Alpay Karaer ise “Hizmet sagladigimiz bölgede, enerji dagitim firmasi olmasi ötesinde, her zaman topluma ve çevreye fayda saglamayi kendimize görev ediniyoruz. Bu proje disinda hayata aldigimiz, pek çok proje bulunuyor. Bu projeler farkli kesimlerden farkli sorunlara çözümler gelistirmek üzere tasarlaniyor. YEDAS olarak her canliya kiymet veriyor ve onlarin yasam kalitesini arttirma sorumlugu ile hareket ediyoruz. Çalisma kapsaminda leyleklerin hayatini güvene almanin yani sira, müsterilerimizin de leylek çarpmasi ile meydana gelen kazalar sonucunda elektrik kesintilerine maruz kalmasinin önüne geçiyoruz. Çevreye karsi hassasiyetimizi her zaman sürdürerek, yaptigimiz çalismalarda bu bilinçle hareket etmeye devam edecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile