Lezzetli Kavurma Için Baharata Dikkat

Lezzetli Kavurma Için Baharata Dikkat

Kayseri Büyüksehir Belediyesi KAYTUR A.S. Erguvan Restoran Mutfak Sefi Kadir Can Soygül, lezzetli kavurma yapimi için verdigi bilgilerde, “En lezzetli kavurma az baharatli ve etin tadini alarak yapilir” dedi.

Kavurmada etin tadini bozmamak için baharatin az olmasi gerektigini söyleyen Kayseri Büyüksehir Belediyesi KAYTUR A.S. Erguvan Restoran Mutfak Sefi Kadir Can Soygül, “Lezzetli kavurmanin sirrini söyleyecek olursak, siyah etimi sinirsiz kisimlarindan güzel bir sekilde arindiriyoruz. Daha sonra bu etimizi kusbasi seklinde dogruyoruz. Sonrasinda da kuzu kuyrugumuzu da ayni sekilde kusbasi dogruyoruz. Dogradigimiz etleri ve kuyruk yagini tavamiza aliyoruz. Ocaga koyduktan sonra kuyruk yagimizi öncelikle eritiyoruz. Kuyruk yagimiz biraz eridikten sonra etimizi ilave edip, onu da yagin serbetiyle beraber kavuruyoruz. Sonrasinda da baharat olarak biz kaya tuzu ve sadece kekik kullaniyoruz. Tabi bu tercih sebebi isteyenler daha fazla çesitli baharatlar kullanabilirler ama etin tadini bozmamak amaciyla bizim için en lezzetli baharat bu sekilde olur” dedi.

Soygül, etin yumusamasi için 1 gün bekletilmesini ve kuyruk yaginda pisirilmesi gerektigini söyleyerek, “Etin yumusamasi için de etin 1 gün beklemesi lazim. Taze olunca et sert düser. Kuyruk yagini kavurduktan sonra pisirirken eti kisik ateste serbetini içine çekerek pisirmek daha da yumusatabilir. Baharat bence etin tadini bozar, etin tadini almak lazim. Dedigim gibi sadece tuz ve kekik yeterli oluyor. Etin yikanmasina da karsiyiz. Et yikanmaz ama 1 gün dinlendirirlerse, ertesi gün yaparlarsa tadi daha güzel olur. Bütün vatandaslarimizin Kurban Bayrami’ni da kutluyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile