Lezzetli Tarifler Yapmak Için Bu Kez Çocuklar Kollarini Sivadi

Lezzetli Tarifler Yapmak Için Bu Kez Çocuklar Kollarini Sivadi

İçel Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskanligi ‘Minik Gurmeler’ atölyesinin ikincisini Tarsus Gençlik Parki’nda gerçeklestirdi. Atölye çalismalari çerçevesinde, küçük çocuklara hem saglikli hem de pratik lezzetlerden biri olan sandviç yapimi ögretildi.

Çocuklarin motor becerilerinin gelismesi, sosyallesmesi ve özgüven kazanmalarinin amaçlandigi egitimin sonunda, çocuklara katilim belgesi dagitildi. Egitim bitiminde hazirladiklari sandviçleri yiyen çocuklar, keyifli zaman geçirmenin tadini çikardi.

“Çocuklar atölyede sandviç yapmanin yani sira ev içi kurallara dair bilgiler de ögrendi”

Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskanligi’nda çalisan Meryem Yilmaz, “Bugün çocuklarimiz için güzel bir etkinlik yaptik. Onlara sandviç yapmayi ögrettik. Evde annelerine yardimci olmayi, hijyeni, masa nasil toparlanir, sandviç nasil yapilir bunlari ögretmeye çalistik” dedi.

Yilmaz, “Ilk önce çocuklarimiza sandviçin nasil yapilacagini tarif ettik. Sonra bizim gözetimimizde sandviçlerini yaptilar ve afiyetle güzelce yediler” ifadelerini kullandi.

Atölyeye oglunu getiren annelerden Melis Ay, “Internetten programlari sürekli takip ediyorum. Oglum İçel Büyüksehir Belediyesi kurslarina sürekli gidiyor. Davetiyeyi görünce mutlu oldum. Etkinlikleri çok seviyor. Kendi yaptiklari yemegi yiyecekler. Evde hamur islerini hep birlikte yapiyoruz, bana yardim ediyor” dedi.

Etkinlikleri çocuklar için çok faydali buldugunu söyleyen Ay, “Oglum simdiye kadar Büyüksehir Belediyesinin vermis oldugu bütün etkinliklere katildi.

Satranç, robotik kodlama, hepsine yaz boyu devam ediyor. Çocuklarimiz evde oturup telefonla oynayacagina buralarda güzel vakit geçiriyorlar” dedi.

Büyüksehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarinda yapilan duyurular araciligiyla programi ögrendigini söyleyen anne Olcay Yilmaz ise “Duyuruyu görünce etkinlige biz de katilmak istedik. Evde hep beraber kizimla birlikte yemekler, pasta yapip güzel zaman geçiririz. Çocuklarimizin vakit geçirmesine, tabletten telefondan uzaklasmasina yardimci olup, sikilmalarinin da önüne geçip, kendilerine yeni bir yetenek katmalarina yardimci oluyor” diye konustu.

Çocuklardan Berkay Miraç Ay ise, “Önce peyniri ekmege dizmekle basladim. Ardindan domatesleri ve salataligi üzerine ekledim. Maydanoz ve marullardan sonra ekmek de güzel olunca sandviç de çok güzel oldu. Evde bundan sonra sandviç yapmaya devam edecegim” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile