LGS Birincisi Açiklamasi 'Son Güne Kadar Çalismayi Birakmadim'

LGS Birincisi Açiklamasi 'Son Güne Kadar Çalismayi Birakmadim'

Malatya’da yasayan Alperen Yildirim, LGS sinavinda tüm sorulari dogru cevaplayarak 500 tam puan almayi basardi. Yildirim, sinava girecegi güne kadar ders çalistigini söyledi.

Liselere Geçis Sistemi (LGS) sinav sonuçlari açiklandi. Sinavda 36 ilden 97 ögrenci tüm sorulari dogru yanitlayarak 500 tam puan aldi. Malatya Çamlica Koleji ortaokul ögrencisi Alperen Yildirim da tüm sorulari dogru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu. Egitimci anne ve babanin çocugu olan Yildirim, basarisinin sirrini düzenli ders çalismak olarak açikladi.



“Basarimin temel taslarindan birincisi ailemse, ikincisi ögretmenlerim”

LGS Türkiye birincisi Alperen Yildirim, basarisinin sirrinin bol kitap okumak ve düzenli soru çözmek oldugunu belirterek, “Sinava Agustos’un sonuna dogru çalismaya basladim ve sinavin nerdeyse son gününe kadar çalismayi birakmadim. Çok soru çözmekten çok düzenli soru çözerek yine unutmaya yüz tutmus bilgilerimi aklimda tutmaya çalisarak, gerektigi kadar çalistim ve basari nasip oldu. Günlük 200- 250 soru en az çözüyordum. Bu da konulari pekistirmemde bana çok yardimci oldu. Kitap okumak paragraflari anlamam da özellikle Türkçede çok yardimci oldu bana. Haftada en az 3- 4 tane ortalama kalinlikta kitaplari bitiriyorum. Daha çok ortaokulda kitap okuma sevdasi bende alevlendi. Ortaokulda gerçekten teneffüslerimi kitap okumaya ayiriyordum. 10 dakikalik teneffüsün 5 dakikasinda kitap okuyordum, 5 dakikasinda ihtiyaçlarimi gideriyordum. Ögretmenlerimiz çok yardimci oldular ve bize çok destek verdiler. Her çalismamizi özellikle birinci elden takip ettiler. Onlara çok tesekkür ediyorum. Basarimizin temel taslarindan birincisi ailemse ikincisi ögretmenlerim” dedi.



“Ilkokul 1’den beri hep düzenli çalisti”

Alperen Yildirim’in babasi edebiyat ögretmeni Bilal Yildirim, çocugunun sinav gününe kadar tempolu ve düzenli çalistigini ifaden ederek, “Basarisinin sirrini tek bir yerle kodlamak zor olur ama öncelikle içinde bulundugu camianin çok büyük bir etkisi oldu. Okuluna, yönetimine, ögretmen arkadaslara tesekkür ediyoruz. Ilkokul birden beri hep düzenli çalisti. Son sinifta bu düzenini daha düzenli hale getirerek daha baskili, biraz daha tempolu çalisarak hedefine ulasmis oldu. Hem kendisinin emegi hem de okulda hem de okuldaki ögretmen arkadaslarimizin emekleri onu buraya getirmis oldu” seklinde konustu.

Alperen Yildirim’in annesi matematik ögretmeni Tugba Yildirim, çocugunun kitap okumayi sevdigini ve küçük yaslardan itibaren düzenli ders çalismayi basardigini belirterek, “Alperen, çalisti, çabaladi yani emeginin büyük bir kismi kendisine ait ama onun disinda kendisi tek bir etken degil. Kendisi basta olmak üzere okulu, ögretmenleri, esim ve ben de kendisine çok destek olduk bu süreçte. Emeklerimizi de bosa çikarmadi. Burada kendisine tesekkür ediyorum. Oglum birinci siniftan itibaren gerçekten tertipli, düzenli ve sürekli çalisti. Çok fazla kitap okuyor. Kitap okumayi seviyor. Bunu bir görev gibi degil de gerçekten severek bir hobi gibi yapiyor. Bunun etkisinin çok oldugunu düsünüyorum. Ayrica bunun disinda çok fazla ders çalismadi. Bu su demek degil böyle önemli bir sinavda çok ders çalismak gece, gündüz saatlerce çalismak basariyi getirmiyor. Ben bunu bire bir gözlemledim kendisinde. Düzenli, nitelikli çalisti. Nitelikli soru çözdü. Yeteri kadar çalisti” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile