LGS'de Burdur'dan 2 Türkiye Birincisi Çikti

LGS'de Burdur'dan 2 Türkiye Birincisi Çikti

2 Haziran tarihinde yapilan Liselere Geçis Sistemi (LGS) merkezi sinavinin sonuçlarina göre Burdur’dan 2 Türkiye birincisi çikti.

2 Haziran tarihinde yapilan ve 1 milyon 38 bin 544 ögrencinin basvuru yaptigi Liselere Geçis Sistemi Sinavi’na (LGS) yüzde 95,61 oranla 992 bin 906 aday katilim saglanmisti. Sayisal ve sözel olmak üzere iki oturumdan olustan 155 dakikalik sinavda ögrenciler liselere geçis yapabilmek için ter dökmüstü. Bugün açiklanan sinav sonuçlarina göre Türkiye genelinde 352 ögrenci tüm sorulari dogru yanitlayip 500 tam puan alarak birinciligi paylasti.

Burdur’dan 2 sampiyon çikti

LGS sinav sonuçlarina göre birinciligi paylasan 352 ögrenciden 2’si Burdur’dan çikti. Sehit Akif Altay Ortaokulu’nda okuyan Çaglayan Dinçtürk ve Özel Bahçesehir Koleji’nde okuyan Irmak Göker 500 tam puan alarak zirveyi paylasti. Burdur Valisi Türker Öksüz sinavda birinci olan iki ögrenciyi de makaminda agirlayarak tebrik etti. Bir süre ögrenciler ve ögretmenleri ile sohbet eden Vali Öksüz ögrencilere altin ve akilli saat hediye etti.

Ögrencilerin basarilari ile büyük gurur yasadigini belirten Vali Öksüz yaptigi açiklamada, “LGS sinavinda ilimizi basariyla temsil eden, sampiyon olarak çok büyük basari elden eden ögrencilerimize büyük bir mutluluk ve gururla ev sahipligi yapiyoruz. Ev sahipligi yaparak da ögretmenleri ve aileleri ile birlikte onlarla gurur duyuyoruz. Bu LGS sinavinda 500 tam puan almak ve iki tane birinci çikarmak ilimiz için son derece önemli bir basaridir. Bu açidan bu basarinin elde edilmesinde emegi geçen önce ögrencilerimizi gönülden kutluyorum. Tabi ailelerinin ve okullarinin da çok büyük bir emegi var, onlari da kutluyorum” dedi.



"Bu basarida BESTE projesinin büyük katkisi var"

Kasim ayinda Burdur’da baslatilan Burdur’da Etkin Sürdürülebilir Tamamlayici Egitim Projesi’nin (BESTE) alinan bu basarida büyük katkisinin oldugunu söyleyen Vali Öksüz, “Burdur elbette ki uzun yillardir egitimde basariyi yakalamis, belli bir basari grafigini elde etmis bir il. Bu anlamda adindan söz ettiren, egitim alt yapisi iyi olan bir sehir ama biz de BESTE projemiz ile egitimde kaliteyi daha yükseltmek, akademik basarimizi arttirirken bir yandan da sosyal, sanatsal, mesleki anlamda da ögrencilerimizi daha üst seviyeye çikartmak, onlara hakikaten milli, manevi ve ahlaki degerlere uygun yetistirmek amaciyla bu projeyi ortaya koyduk. Ben ögrencilerimizin gayreti birinci planda olmak üzere bu projenin de bu basarida etkili oldugunu düsünüyorum. Ögrencilerimiz bizim BESTE projesi çerçevesinde yaptigimiz deneme sinavlarina da giren ve orda basari elde eden ögrencilerdi. Bunun da tesadüf olmadigini, çalisan ögrencilerin, gayret gösteren ögrencilerin dogru bir planlama ile aileleri, ögretmenleri ve bütün sehir olarak katki gösterilirse basariya ulasilabilen bir durum oldugunu göstermis olduk. Bundan dolayi da ben mutlu oldugumu ifade ederek ögrencilerimizi kutluyorum. Bundan sonraki hayatlarinda basarilar diliyorum” dedi.



"Basarimi belirli bir düzende çalismaya borçluyum"

LGS’de 500 tam puan alarak sampiyon olan ögrencilerden Irmak Göker, “Ben belirli bir düzende çalisiyordum. Çok fazla degil gerektigi miktarda çalistim. Belirli bir düzene oturtunca olacagina inaniyordum zaten. Ben basarinin belirli bir düzenden geldigine inaniyorum. Bu düzenimi de devam ettirecegimi düsünüyorum. Meslek olarak tip okumak istiyorum. Lise olarak da Burdur Bahçesehir Koleji’nde devam etmeyi düsünüyorum. Üniversite olarak ise Istanbul Koç Üniversitesi’ne gitmeyi hedefliyorum” seklinde konustu.

Bir diger LGS sampiyonu Çaglayan Dinçtürk ise “Ben sinava yaz tatilinden itibaren çalismaya basladim. Soru sayisina basta çok fazla tutmadim. Günde 90 soru gibi düsük bir rakam ile basladim. Yavas yavas alistikça daha da arttirarak gittim. Sinavdan önce ise biraz daha düsürdüm. Biraz daha dinleneyim sinav stresini azaltayim diye. Bu sekilde bir çalisma yaptim. Annem de benim çalismalarimi çok takip etti. Yeri geldiginde arkadaslariyla disariya çikmayip benimle ders çalisti. Baslarda günde bir iki saat sonralari ise bes alti saat da olsa çalisabildim. Aslinda bütün sene düzenli bir sekilde çalisinca dogal olarak böyle bir basari geliyor. Lise olarak Istanbul Erkek Lisesi’ni istiyorum. Üniversiteyi ise Almanya’da Münih sehrinde okumak istiyorum. Bölüm olarak ben makine mühendisligi ya da yapay zeka mühendisligi istiyorum. Önümüzdeki yillarda sinava girecek arkadaslar basari elde edebilmek istiyorlarsa çalismaya sene basindan itibaren baslasinlar. Benim çok arkadasim vardi mesela son dönemlerde benden kat kat fazla çalismaya basladilar ama benim gibi basariya erisemediler. O yüzden önemli olan düzenli çalismak. Yorulduklarini hissettiklerinde ise biraksinlar. Çünkü yorulduktan sonra artik çözdügünüz sorulari anlamamaya basliyorsunuz. Bunun da hiçbir faydasi olmuyor bosuna çözmüs oluyorsunuz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile