Liberal Düşünce Kongresi

Çankaya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Demirel:'Türkiye, son 14 senedir iktidar oyunlarını aratmayacak düzeyde şiddetli bir siyasal iktidar mücadelesine sahne oluyor. AK Parti ile birlikte bizim eski çevre dediğimiz unsurların, her alanda görünürlüğü arttı. Eski elitin, bu yeni durumu hazmetme problemi söz konusu'

Çankaya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Demirel, 'Türkiye, son 14 senedir iktidar oyunlarını aratmayacak düzeyde şiddetli bir siyasal iktidar mücadelesine sahne oluyor. AK Parti ile birlikte bizim eski çevre dediğimiz unsurların, her alanda görünürlüğü arttı. Eski elitin, bu yeni durumu hazmetme problemi söz konusu' dedi.

Demirel, Liberal Düşünce Topluluğu (LDT) tarafından her yıl düzenlenen 'Liberal Düşünce Kongresi'nde, seçimle gelen otoriteyi al aşağı edebilmek için her şeyi yapan bir grup olduğunu belirterek, bu grubun kendisini devletin ve milletin sahibi gibi gördüğünü ve bunun için toplumsal destek sağlamaya çalıştığını ifade etti.

Taner Demirel şunları kaydetti:

'Türkiye, son 14 senedir iktidar oyunlarını aratmayacak düzeyde şiddetli bir siyasal iktidar mücadelesine sahne oluyor. AK Parti ile birlikte bizim eski çevre dediğimiz unsurların, her alanda görünürlüğü arttı. Eski elitin, bu yeni durumu hazmetme problemi söz konusu. Ahlaki hukuki hiç bir standardı tanımadan bu ayrıcalıklara yapışmak için elinden gelen her türlü yolu kullanıyor. 367 rezaleti, parti kapatma davası, biraz daha farklı olmakla birlikte Gezi olayları, 17/25 Aralık operasyonunun peşinden gelen 15 Temmuz, bu tepkinin bir şekilde siyasal sistemi zorlamasıdır.'

Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Berat Özipek de 15 Temmuz'da darbe girişimine ilişkin, '2010 yılında Tunus'ta Muhammed Buazizi adlı seyyar satıcının kendisini yakmasıyla başladığı düşünülen Arap Baharı'ndan bağımsız değildir 15 Temmuz. Bütün coğrafyamızda büyük bir değişim ve dönüşüm var. Bir toplumun kendi kaderini ilk defa bir darbeyi püskürterek, kendi kaderini eline almak girişimi bakımından önemlidir' ifadelerini kullandı.

Sabancı Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil Koçak da darbeye zemin hazırlayan durumların önemine vurgu yaptı.

- 'Gezi ile başlayan çok önemli bir propaganda yöntemi var'

Koçak, '2013 Mayısında başlayan Gezi olaylarıyla bunu çok ısrarla vurgulamaya çalıştım. Darbecilerin eğer bir darbe yapılacaksa kendilerine bir kamuoyu desteği ve bir taban yapmak gibi problemleri vardır. 27 Mayıs'tan itibaren Türkiye'de bir darbenin mutlaka, siyasi bir çalışması yapılır. Ve darbe sonrasında meşrulaştıran haklı gösteren darbe öncesi ve sonrasında yapılan propagandalarla bütünlerler' değerlendirmesinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile