Libya Başbakanı Zeydan'ın Mısır Ziyareti

Libya Başbakanı Ali Zeydan, Mısır'a düzenlediği ziyaretin son gününde geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, Savunma Bakanı General Abdulfettah es-Sisi ve Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İhab Bedevi, yaptığı açıklamada, Zeydan-Mansur görüşmesinde, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunun ele alındığını ifade etti.

Açıklamada, "Cumhurbaşkanı, Sayın Zeydan'a Libya'da kaçırılan 5 diplomatın Mısır'a dönmesinin kendilerinin ve ailelerinin güvenlikleri için alınmış bir önlem olduğunu ifade etti" denildi.
Başbakan Hazim el-Biblavi, Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi ile iki ülke büyükelçilerinin de hazır bulunduğu görüşmede Zeydan, iki ülke arasındaki ilişkileri özellikle imar alanında geliştirmeyi istediklerini belirtti.

Zeydan-Sisi görüşmesinde ikili ilişkilerin yanı sıra yaşanan son gelişmeler değerlendirildi. Zeydan'ın Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi'yle yaptığı görüşmede ise Libya'daki son gelişmelerin ele alındığı bildirildi.

Mısır ziyaretine dün başlayan Zeydan, Başbakan Biblavi ile de görüşmüştü. İkilinin görüşmesinin ardından yapılan basın açıklamasında Biblavi, Trablus Büyükelçiliğinde çalışan 5 Mısırlı diplomatın kaçırılmasının iki ülke ilişkilerini zedeleyemeyeceğini söylemişti.
Mısırlı diplomatlar geçen hafta Libya'nın başkenti Trablus'ta silahlı kişilerce kaçırılmış, eski Libya Devrimcileri Operasyon Odası Başkanı Şaban Hediye'nin Kahire'de serbest bırakılması sonrası büyükelçilik çalışanları da pazartesi günü özgürlüğüne kavuşmuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile