Hükümetten yapılan yazılı açıklamada, bakanların ve yetkililerin, silahlı gruplardan tehdit aldıkları ve kaçırılmadan ya da suikaste uğramadan görev yerlerine ulaşmalarının çok tehlikeli bir duruma geldiği belirtildi.
Devlet memurlarını kaçırma veya öldürme tehdidinde bulunan kişi ve silahlı gruplardan hesap sorulacağı kaydedilen açıklamada, tehditlerin yasalarda kamu ve kişi haklarına karşı işlenmiş suç olarak kabul edildiği ve sanıkların bu şekilde yargılanacakları aktarıldı.
Açıklamada, bakanlık ve devlet kurumlarının güvenliği sağlanıncaya ve yeni hükümet kuruluncaya kadar, diğer şehirlerdeki devlet memurları ile irtibat kurularak, kurumların bu şehirlerde çalışmalarına devam edeceği belirtildi.
Abdullah es-Seni başkanlığındaki geçici hükümet, cuma günü istifasını meclise sunmuştu.
Libya Dışişleri Bakanı Vekili Said Esved, AA muhabirine daha önce yaptığı açıklamada, Fecr-i Libya Kuvvetleri'nin, geçen hafta El-Ka'ka ve Es-Savaik grupları ile girdiği şiddetli çatışmanın ardından, ABD'nin geçen ay çalışanlarını tahliye ettiği Trablus Büyükelçiliğini ele geçirdiğini bildirmişti.
Libya Devrimci Operasyonlar Odası öncülüğünde "Fecr-i Libya Kuvvetleri" adı altında birleşen Trablus ve Misrata merkezli devrimci gruplar, Zintan merkezli El-Ka'ka ve Es-Savaik grupları ile çatışıyor.
Libya'da 17 Şubat 2011'de başlayan ve 42 yıllık Muammer Kaddafi iktidarına son veren devrimin ardından bazı bölgeleri ve uluslararası havalimanını kontrol eden söz konusu silahlı gruplar ile orduya bağlı güçler arasında çatışmalar çıkmış, olayların şiddetlenmesi üzerine Türkiye ve ABD'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkeler, burada bulunan diplomatik misyonlarını boşaltıp vatandaşlarını tahliye etmişti.
Libya'da Şiddet Olayları
Libya hükümeti, Trablus'taki bakanlık ve devlet kurumlarının çoğunun hükümetin kontrolünün dışında olduğunu duyurdu.