Libya’Dan ‘Özgürlük Gemisi‘nin Getirdiği Yaralılar Hastanelere Sevk Edildi

"Özgürlük gemisi" haline gelen Ankara Feribotu‘yla Libya‘dan İzmir’in Çeşme Limanı’na getirilen yaralılar, çeşitli hastanelere sevk edildi. Gemidekiler, limana yanaşırken Türkiye‘ye sevgi gösterilerinde bulundu.

"Özgürlük gemisi" haline gelen Ankara Feribotu‘yla Libya‘dan İzmir’in Çeşme Limanı’na getirilen yaralılar, çeşitli hastanelere sevk edildi. Gemidekiler, limana yanaşırken Türkiye‘ye sevgi gösterilerinde bulundu.

Misrata ve Bingazi limanlarından aldığı 321‘i yaralı 470 kişiyi getiren feribot, Çeşme Limanı‘na saat 15.30’da yanaştı, kapılarını 15.55’te açtı. Feribotu İçişleri Bakanı Osman Güneş ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ karşıladı. Karşılamada İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İngiltere‘nin İzmir Konsolosu Willy Buttigieg de bulundu. Gemi yanaşırken sağlık personeli kıyıda cankurtaran, sedye ve sağlık malzemeleriyle hazır bekledi. Römorkörler yardımıyla limana yanaşan geminin içindekiler, "Allahü ekber, la ilahe illlallah" şeklinde sevinç çığlıkları attı. Türk bayrağı ve muhalifleri temsil ettiği belirtilen, üç renkli, ortasında ay yıldız bulunan bayrağı sallayarak sevgi gösterisinde bulundu. Libyalılardan bazılarının Türk bayrağını öpmesi dikkat çekti. Gemidekilerin, "Türkiye-Libya kardeştir. Türkiye’yi seviyoruz. Allah Türkiye’den razı olsun” gibi sloganlarına kıyıda bekleyen sağlık ekibi alkışlarla karşılık verdi. Ayrıca gemidekiler sık sık, “Libya özgürdür” sloganı attı.

Kapılar açıldıktan sonra Bakan Akdağ feribota çıktı. Bir süre içeride kaldıktan sonra ayrıldı. Daha sonra geminin içinde bulunan iki cankurtaran, yaralılarla birlikte gitti. Ardından kıyıda bekleyen sağlık personeli, içerideki yaralıları sedyelerle almaya başladı. Durumu ağır olanlar helikopter, diğerleri normal cankurtaranlarla hastanelere taşındı.

Gemiyle birlikte Libya’ya giden Türk sağlık ekibinin başında bulunan Doç. Dr. Yavuz Kabukçuoğlu, Cihan’a yaptığı açıklamada, gelenlerden 20’sinin ağır yaralı olduğunu belirtti. Bu kişilerin ateşli silahlarla yaralandığını belirten Doç. Dr. Kabukçuoğlu, “Toplam 324 yaralı var. Bunların 256’sı tedavi gerektiriyor.” dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile