Libya Meclisi'nin, Bm Barış Gücü'nü Müdahaleye Çağırması

Libya Temsilciler Meclisi'nin ülkedeki çatışmaların sonlandırılması için Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü'nün müdahalesi yönünde karar alması, bazı kentlerde protesto edildi.

Trablus, Misrata ve Bingazi kentlerinde düzenlenen eylemlerde, meclisin Tobruk kentine taşınması ve orada yapılan toplantıda, Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü'nün ülkedeki çatışmaları sonlandırması için müdahaleye çağrılması yönünde alınan karara tepki gösterildi.
"Sivillerin bombalanmasına hayır", "Yabancı ülkelerin hüküm sürdüğü bir parlamento beni temsil etmiyor", "Dış müdahale, şehitlerin kanına ihanettir" yazılı dövizler ile Libya bayraklarının taşındığı gösteride, kadınlardan da yoğun katılımın olduğu gözlendi.
Eylemde ayrıca, tekerlekli sandalyesiyle gösteriye katılan genç kızın "Çocuklar güvenlik istiyor" yazılı dövizi dikkati çekti.
Başkent Trablus'ta bulunan Milli Genel Kongre (MGK) adını Libya Temsilciler Meclisi olarak değiştirmiş ve güvenlik gerekçesiyle ülkenin doğusunda yer alan Tobruk kentine taşınmıştı.
Meclis'te "sivilleri ve devlet kurumlarını korumak amaçlı uluslararası müdahale" için yapılan oylamada 124 milletvekilinden 111'inin evet oyu kullandığı belirtilmişti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile