Libya Medyasi, Kaniyat Milislerinin Liderinin Öldürüldügünü Duyurdu

Libya medyasi, Terhune kentindeki sivillere yönelik katliamdan sorumlu tutulan Kaniyat milislerinin lideri Muhammed el-Kani'nin öldürüldügünü bildirdi.



Libya medya organlarinin aktardigi bilgiye göre, hükümet güçleri tarafindan aranan Kani, Bingazi'nin Buatni bölgesinde öldürüldü.

Febrayer televizyon kanali, Kani'nin Halife Hafter milislerince öldürüldügünü iddia ederken, ayrintili bilgiye yer vermedi.

Gazeteci Mahmud el-Misrati ise Facebook hesabindan yaptigi paylasimda, Kani'nin Bingazi'deki evine düzenlenen baskina direnirken öldürüldügünü aktardi.

- Terhune’deki toplu mezarlardan sorumlu tutulan Kani milisleri ve kabilesi

Libyalilar Terhune’de islenen insanlik disi vahsetin sorumlusunun Kani milisleri oldugunu ifade ediyor. Bu milisler, Terhune kentindeki Kani kabilesi üyeleri ve disaridan kendilerine katilan silahli çetelerden olusuyor.

Terhune kentindeki çok sayida toplu mezarin da sorumlusu Kaniyat milisleri ve örgütün lideri Muhammed el-Kani, 25 Kasim 2020'de ABD Hazine Bakanligi tarafindan yaptirim listesine alinmisti.

Libya ordusunun, Hafter milislerinin Trablus'a yönelik saldirilarinda harekat ve ikmal merkezi olarak kullandigi Terhune'yi Haziran 2020'de kurtarmasinin ardindan Libya makamlari, sehirde ve çevresinde çok sayidaki toplu mezarda 110'un üzerinde cesede ulasmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile