Libya`nın Mısır Büyükelçiliği`ndeki Yeşil Bayrak İndirilip Yakıldı

Dün gece muhaliflerin, Libya başkenti Trablus`a girerek, şehrin büyük kısmını ele geçirmesi ve Kaddafi`nin büyük oğlu Seyfulislam`ı tutuklamasının ardından, şehirde sabaha kadar sevinç gösterileri düzenlendi.

Bugün sabah saatlerinden itibaren, Libya`nın Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan onlarca muhalif, Kaddafi aleyhinde slogan atarak, yeşil kitabı yaktı. Öğleden sonra, Kaddafi`nin yeşil bayrağını da indiren muhalifler, bayrağı yakarak, göndere muhaliflerin bayrağını çekti. Libyalı Muhaliflerin Mısır medya sorumlusu Abdunnasır Şammat, "Biz Kaddafi rejiminin yıkılmasından dolayı buraya geldik. Kaddafi`nin yeşil bayrağının indirilmesi ve istiklal bayrağının göndere çekilmesine kadar buradayız. Büyükelçiliğiteslim alacağız" dedi.

Ahmed İsa Mekberi, "Kaddafi despotunun bayrağını indirdik ve özgürlük bayrağını çektik. Bu Libya ve devrimin bayrağıdır. Kaddafi`nin fotoğraflarını yaktık, yeşil kitabı yaktık. Kaddafi`ye diyorum ki, sen eli kanlı bir katilsin. Ebu Selim Hapishanesi`nde 1270 kişiyi katlettin"dedi

Eşi Libyalı olan Raviye Muhammed Enis duygularını şöyle ifade etti, "Allah Libyalılara yardım etsin. Ben eşimle gurur duyuyorum. Çünkü eşim bu halktan birisi. Buraya Kaddafi`nin bayrağının indirilmesini kutlamak için geldim.

Zaviye şehrinden Merve Salim, "Libyalı muhalifler gerçek erkekler. Allah yardımcıları olsun. Libya`yı zalimin elinden kurtardılar" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile