Limak Uludağ Elektrik'ten Hastalara Destek

Limak Uludağ Elektrik ve Hemofili ve Talasemi Derneği (HETADER) işbirliğiyle hemofili ve talesemi hastaları için elektrik faturalarında, 'HETADER adına Kızılay’a Kan Ver, Çocuklarımıza Can Ver' farkındalık mesajı yer aldı Limak Uludağ Elektrik Genel Müdürü Aytac: 'Elektrik faturalarında yer alan mesajımızla 5 milyon kişinin bu ciddi hastalıklarla ilgili farkındalığının ve hastalarla ilgili duyarlılıklarının önemli bir şekilde artacağını düşünüyoruz'.

Limak Uludağ Elektrik tarafından, Hemofili ve Talasemi Derneği (HETADER) işbirliğiyle hemofili ve talesemi hastaları için elektrik faturalarında 'HETADER adına Kızılay’a Kan Ver, Çocuklarımıza Can Ver' farkındalık mesajına yer verildi.

Şirketten yapılan açıklamada, kanın pıhtılaşma sistemindeki kalıtsal bir bozukluk olarak ortaya çıkan ve vücuttaki kanamalarla yaşam boyu kendini gösteren hemofili ile kesin tedavisi kemik iliği nakliyle mümkün olan ve 3-4 haftada bir taze kan nakli gerektiren talesemi hastalığına dikkat çekildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Limak Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, daha önce kan bağışı konusunda Kızılay, kanser konusunda Onkoloji Dayanışma Derneği (ONKO-DAY) gibi birçok kuruma farkındalık çalışmalarında destek olduklarını kaydetti.

Hemofili ve talesemi hastalığına karşı bilinçlendirme çalışmasında da HETADER ile bir araya geldiklerini vurgulayan Aytac, "Elektrik faturalarında yayınladığımız 'HETADER adına Kızılay’a Kan Ver, Çocuklarımıza Can Ver' mesajımızı görevli tedarik şirketi olduğumuz Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde ve aynı zamanda Türkiye’nin 66 ilinde elektrik satışını gerçekleştirdiğimiz serbest tüketicilere ulaştırıyoruz. Elektrik faturalarında yer alan mesajımızla 5 milyon kişinin bu ciddi hastalıklarla ilgili farkındalığının ve hastalarla ilgili duyarlılıklarının önemli bir şekilde artacağını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

- "Fardındalık projeleri sürecek"

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve HETADER Başkanı Onkoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Elif Güler Kazancı da Türkiye’de hemofili hasta sayısının yaklaşık 7 bin, talesemi hasta sayısının ise yaklaşık 6 bin 500 olmak üzere toplamda 13 bin 500 civarında olduğunu kaydetti.

Kazancı, Bursa’da hemofili hasta sayısının yaklaşık 100, talesemi hasta sayısının ise yaklaşık 150 olduğunu ifade ederek, "Talesemi hastalığı ülkemizde en sık rastlanan kalıtsal kan hastalığıdır. Türkiye’de talesemi taşıyıcılığı yüzde 2,1, Bursa’da ise yüzde 3,2 oranında bulunuyor. Ömür boyunca 3-4 haftada bir taze kan nakli gerektiriyor, Kesin tedavisi ise kemik iliğiyle mümkün. Hemofili hastalığı ise kanın pıhtılaşma sistemindeki kalıtsal bir bozukluk. Bu konuda bilinçlendirme ve farkındalık çalışmalarıyla ilgili birçok projeyi hayata geçireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile