Lisanslı Depolara Fındık Alımları 10 Gün İçinde Başlıyor

DÜZCE - Düzce Lisanslı Depoculuk Anonim Şirketi Şube Müdürü Mehmet Tekin, "10 gün içerisinde fındığın harmana inmesini, ordan da yoğun bir şekilde depolarımıza gelmesini bekliyoruz" dedi.

Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005 yılında yürürlüğe giren 5300 sayılı Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu kapsamında kurulan depoların, fındık ürünlerinin tarımda ticaretinin kolaylaştırılmasını sağlamak amacıyla hizmet verdiğini söyledi.

Fındığın büyük bir kısmının eylül-ekim ayında pazara indiğini belirten Tekin, "Ama biz lisansımızı 16 Kasım 2012'de aldık. Bu nedenle üreticiler de bizler de sezonu kaçırdık. Fakat 2013 yılına depolarımız, personelimiz ve şirketin tüm teknolojik alt yapısıyla hazırız. Üreticilerin, fındık ticareti yapan insanların bu yıl lisanslı depoya ciddi anlamda ilgi göstereceklerini bugünden görüyorum" diye konuştu.

Tekin, 1850'li yıllarda ABD'de başlayan lisanslı depoculuğun Türkiye'de çok geç başladığını ifade ederek, bu sistemin, gelecekte üreticilere çok büyük menfaatler sağlayacağına işaret etti.

Fındık sezonunun başladığını hatırlatan Tekin, "Şu anda fındığın tam toplanma dönemi. Bir hafta 10 gün içerisinde fındığın harmana inmesini, ordan da yoğun bir şekilde depolarımıza gelmesini bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Devletin depodaki tüm risklere karşı ürünü sigortaladığına dikkati çeken Tekin, "Üreticilerimiz istedikleri andan itibaren ürününü borsa vasıtasıyla satabilir, isterse ürününü bekletip bankalar vasıtasıyla kredi kullanabilir. Üreticilerimize bu imkandan faydalanmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile