Lise Öğrencileri Kitap Yazdı Açıklaması

Lise Öğrencileri Kitap Yazdı Açıklaması

Bursa’da Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi öğrencileri roman yazdı.

Okuldan 50 öğrencinin bir araya gelerek yazdığı kitaba “Bizim Roman” ismi verildi.


Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesinin 50 öğrencisi bir araya gelerek roman yazdı. Çalışmaya yaklaşık 10 ay önce başlayan öğrenciler, “Bizim Roman” ismini verdikleri kitaplarını basım aşamasına getirdi. İdareci ve öğretmenleriyle birlikte Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ı makamında ziyaret eden öğrenciler kitaplarını anlattılar. Okumanın ve yazmanın önemine vurgu yapan Atilla Gülsar, “Toplum olarak iki önemli eksiğimiz okumamak ve yazmamak. Son yıllarda gençler arasında kitap okuma oranlarının bir miktar arttığını görüyoruz. Ancak yeterli değil. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazanmaları konusunda çalışmalar yapıyoruz. Örneğin Hep Birlikte Başarılı Olalım projemiz kapsamında okullarımızda kitap okuma saatleri belirledik. Öğrencilerimiz her gün kitapla haşır neşir oluyor” dedi.

“HER OKULDA YAZARLARIMIZ OLMALI
Gençlerin kitap yazma konusunda daha fazla teşvik edilmesi ve cesaretlendirilmesi gerektiğini belirten Gülsar, “Her okulumuzda mutlaka yazarlarımız olmalı. Öğretmen ve öğrencilerimize yazmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

“Bizim Roman” projesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik eden Atilla Gülsar, ziyaretçilere kendi yazdığı kitap olan “Laleler Yeniden Açsın’ kitabı ile kalem hediye etti. Ulubatlı Hasan Anadolu Liseninin 50 öğrencisinin bir araya yaklaşık 10 aylık bir sürede yazdığı ‘Bizim Roman’ isimli kitabın basımının kısa bir sürede gerçekleşmesi bekleniyor. Kitabın hazırlanmasında belirlenen konu üzerinde öğrenciler fikirlerini sırayla kaleme aldı. Bir öğrencinin bıraktığı yerden diğer bir öğrencinin devam etmesi ise romanı ilginç kılan konulardan birisi oldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile