Lise Ögrencilerinden Çevre Dostu Proje

Lise Ögrencilerinden Çevre Dostu Proje

Edirne’de bir lisede olusturulan Sifir Atik grubunda yer alan ögrenciler, çevreye ve dogaya duyarli kompost projesi ile islenmemis evsel atiklardan dogal gübre üretiyor.

Edirne’de 80. yil Cumhuriyet Anadolu Lisesi Sifir Atik grubunda yer alan ögrenciler, çevreye ve dogaya duyarli kompost projesini hayata geçirerek bir ilke imza atti. Proje ile okulun arka kismindaki bir alanda islenmemis evsel atiklardan dogal gübre üreten ögrenciler, bu dogal gübreyi bahçede yer alan çiçeklerde kullaniyor.

Evsel atiklar ve diger atiklar, topragin içinde çürüyerek dogal gübreye dönüsüyor. Kompost projesi ile dogal gübre üretimi yapan ögrenciler, bu gübreleri okulu çiçeklendirmede kullanarak farkindalik olusturmayi hedefliyor.

Projenin Danismanligini Biyoloji Ögretmeni Ebru Kanyer Nisanci ve Türk Dili ve Edebiyati Ögretmeni Nuriye Arslan yapiyor. Okul ögrencilerinden Defne Korun da bu projenin yayilmasi için öncülük yapanlar arasinda yer aliyor.

"Çevreye duyarli gençler yetistirmek istiyoruz"

Dogaya duyarli gençler yetistirmek istediklerini belirten 80. yil Cumhuriyet Anadolu Lisesi Edebiyat Ögretmeni Nuriye Arslan, çevre duyarliligini kitaplarda anlatildigi gibi degil de uygulamali sekilde çocuklarin görmesini istediklerini ve böyle bir çalisma baslattiklarini söyledi.



"Islenmemis evsel atiklarla dogal gübre üretiyoruz"

Bu kompost projesini Sifir Atik toplulugu olarak baslattiklarini belirten 80. yil Cumhuriyet Anadolu Lisesi 10. sinif ögrencisi Defne Korun, bu proje ile islenmemis evsel atiklarla dogal gübre ürettiklerini ifade etti.

Bu dogal gübreyi okulda çiçeklendirmelerde ve bahçede kullandiklarini aktaran Korun, ayni zamanda okul olarak atik miktarini da sifira indirmis olacaklarinin altini çizdi.

"Projeye gönüllü olarak katildim"

Bu projeye gönüllü olarak katildigini söyleyen 10. sinif ögrencisi Eliz Naz Erden, "Kompost projesi ile topragi daha verimli hale ve evsel atiklarin kullanimini da daha yararli hale getirmeye çalisiyoruz. Bu proje sayesinde topragimizin daha verimli olmasini saglamayi hedefliyoruz. Bu proje ile birçok okulda ve sehirdeki insanlarin topragi daha verimli kullanmasina öncülük etmis oluyoruz" dedi.



"Evsel atiklari çöpe atmak yerine gübreye dönüstürüyoruz"

Projeye yeni dahil olan 9. sinif ögrencisi Kaan Can Akbas, Evsel atiklari çöpe atmak yerine gübreye dönüstürüp dogaya duyarli olduklarini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile