Lise öğrencilerine 'Duruş bozuklukluğu' anlatıldı

Lise öğrencilerine 'Duruş bozuklukluğu' anlatıldı

Ders çalışırken yanlış duruşlar bel ağrısı ve kemik gelişiminde sıkıntılar doğurabilir.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu'nda görevli Yardımcı Doçent Doktor Şebnem Avcı, Bolu Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerine ‘Duruş Bozukluklarının Sebep Olabileceği Sorunlar ve Bunlara Yönelik Çözüm Önerileri’ konulu bir seminer verdi.

Öğrencilere ders çalışırken yanlış duruşların bel ağrısı ve kemik gelişiminde sıkıntılar doğurabileceğini ifade eden Yardımcı Doçent Doktor Şebnem Avcı, “Özellikle ders çalışma sırasında yanlış duruşlara bağlı gelişebilecek ağrıları çocukluk çağından itibaren yanlış pozisyonda durmaya bağlı ortaya çıkan kemik gelişim bozuklukları bireylerin ileriki hayatlarında da sıkıntı çekmelerine yol açıyor. Ağaç yaşken eğilir ata sözünden örnek verecek olursak bu çocukların ilkokula başladıkları andan itibaren duruş bozuklukları hakkında eğitilmeleri ve doğru postürün (duruş) nasıl olması gerektiği konusunda bilgilendirilmeleri gerekmektedir” dedi.

Lise öğrencileri, üniversite öğrencileri tarafından anlatılanları dikkatlice dinlerken, anlatılanlar uygulamalı olarak egzersizlerle de pekiştirildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile