Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde okuyan Eser Gündüz'ün çocukluğundan bu yana sanata olan merakı kitap çıkarmasına neden oldu. İlköğretimde ve lise'de kitap okumayı sevmeyen Gündüz'ün hayatı Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu adlı romanını okumasıyla değişti. Okul sıralarında karalamayla başladığı ve okul defterine yazdığı yazılarını derleyen Gündüz, Sivas'ta bir yayınevine başvurdu. Yazısının beğenilmesi üzerine ise genç lise öğrencisinin "Kimsesiz Düşler Gümüş Ayna" adlı ilk kitabı basıldı.
Arkadaşlarının alaylı davranışlarına karşın okulda başlayıp, bitirdiği kitabının devamını da getirmeyi planlayan Gündüz'e en büyük desteği ise ailesiyle, kuzeni Arzu Gündüz verdi.
Sadece yazarlık değil, resim alanında da başarılı olan liseli öğrenci, herhangi bir kurs görmeden canlı portreler başta olmak üzere, objeleri de başarıyla karakaleme alabiliyor.
Yazarlık serüveni hakkında bilgiler veren genç yazar Eser Gündüz, "Çocukluğumdan beri sanata bir eğilimim var. Kitap yazmaya okul sıralarında başladım. Açıkçası kitap okumayı sevmiyordum. Öğretmenimizin zorlamasıyla kitap okuyordum. Lisede Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu adlı romanını okuduktan sonra içimde bir yazma isteği oluştu. Daha sonra kitaplara bir bağlılığım oldu ve yazmaya teşvik oldum. Okul sıralarında başladım kitabımı yazmaya ve 6 ayda kitabı tamamladım. Şuanda da kitap basıldı ve satılıyor"
dedi.
ARKADAŞLARIM ALAY ETTİ
Genç lise öğrencisi kitap yazmaya başladığında arkadaşlarının kendisiyle alay ettiğini ifade ederek, "Arkadaşlarımdan çok kötü tepkiler aldım. Alay ettiler, küçümsediler, yapamazsın dediler ama hiç ümidimi kırmadım. Baştan beri kitap yazabileceğime inanıyordum. Ve inancım gerçekleşti" diye konuştu.
Hedefleri hakkında da bilgiler veren Gündüz, "3 ay gibi bir sürede baskı tamamlandı. Sivas'ta kitabımı bastırdım. Satışlarım gayet iyi. Tam satış indeksleri Mayıs ayında belli olacak. Yeni kitaplar yazacağım. İlk kitabımın serisini çıkartmayı planlıyorum. Bunun dışında da; Oyun, Sessiz Gemi, Üç Krallık, Kadın ve Erkek, Kanlı Mezar ve Kayıp Kasaba adlı kitaplarımı yayınlamak istiyorum" şeklinde konuştu.
Gündüz, kitaplarını sinema filmi yapmak istediğini ve bu hedef için çalışacağını da belirterek, "Resmi 4 yaşında çizmeye başladım. Kömür, çamur ve otlarla bir yerlere resim çizermişim. Sonra okula başladığımda karakaleme başladım. Çizgi filmlerde gördüğüm karakterleri çiziyordum. Şimdi baya gelişti. Gerçek objeleri çizebiliyorum. Resim kendimi bildim bileli en başta gelen sanatsal yeteneğim. Bununla ilgili herhangi bir eğitim almadım. Sinemacı olmak istiyorum. En büyük hayalim ise kitaplarımı filme
dökmek. Bunun yanında edebiyat ve resim bölümlerini de tercih edebilirim" dedi.
Lise Son Sınıf Öğrencisi Kitap Yazdı
Malatya'da 18 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi kitap çıkarttı.