-LİSELİ BADMİNTONCULAR DÜNYA İKİNCİSİ OLDU
-BULGARİSTAN ' DAKİ DÜNYA ŞAMPİYONASI ' NDA
TÜRKİYE 1 GÜMÜŞ , 2 BRONZ MADALYA KAZANDI
ANKARA ( A . A ) - 31 . 05 . 2010 - Türkiye , Dünya Liseliler Badminton Şampiyonası ' nda 1 gümüş , 2 bronz madalya kazandı .
Bulgaristan ' ın başkenti Sofya ' da 25 Mayıs ' ta başlayan ve bugün sona eren Dünya Liseliler Badminton Şampiyonası ' nda Türkiye ' yi , kızlarda Bursa Çelebi Mehmet Lisesi , erkeklerde ise Bursa Demirtaş Endüstri Meslek Lisesi temsil etti . Kızlarda Türkiye , sırasıyla Fransa , Lüksemburg , Bulgaristan , İtalya ve Tayvan ' ı eleyerek finalde Çin Halk Cumhuriyeti ile karşılaştı . Rakibine 4-1 yenilen Türkiye , gümüş madalyada kaldı .
Erkeklerde ise Slovakya , İspanya ve Lüksemburg ' u geçmeyi başaran Türkiye , yarı finalde Çin Halk Cumhuriyeti ' ne yenilerek bronz madalya mücadelesine çıktı . İran ile yaptığı müsabakayı 4-1 kazanan Türk ekibi , bronz madalyanın sahibi oldu .
Karma kız takımı ise İspanya ve Slovakya ' yı geçmesine karşın Tayvan ve Çin Halk Cumhuriyeti ' ne yenilince yarı final mücadelesine hak kazandı . Yarı finalde Fransa ' yı 3-2 yenen karma kız takımı da bronz madalyayı Türkiye ' ye kazandırdı .
Öte yandan karma erkek takımı ise şampiyonayı 5 . sırada tamamladı .
Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik , daha önceki yarışmalarda Çin Halk Cumhuriyeti ve Tayvan ' ın ilk iki sırayı paylaştığını anımsatarak , ' Bu sene bu ezberi değiştirdik ve kız takımımız dünya ikincisi olmuştur . Yatırım yaptığımız sporcuların başarılı olması bizleri mutlu etti ' dedi .
( HD-SSG )
31 . 05 . 2010 13 : 46 : 09


















