Liseli Büsra'nin Hayatini Kaybettigi Ögrenci Servisi Kazasinda Taniklar Dinlendi

Liseli Büsra'nin Hayatini Kaybettigi Ögrenci Servisi Kazasinda Taniklar Dinlendi

Zonguldak’ta önceki yil Fikret Bayrak idaresindeki tasimali ögrenci servisinin sarampole uçup 15 yasindaki Büsra Akin’in hayatini kaybettigi kazada; mahkeme taniklari dinledi.

2022 yilinin Aralik ayinda Fikret Bayrak idaresindeki 67 AT 873 plakali ögrenci servisi Kilimli ilçesinden Çatalagzi istikametine seyir halindeyken uçuruma yuvarlandi. Kazada 18 ögrenci ile sürücü Fikret Bayrak yaralanirken 15 yasindaki Büsra Akin hayatini kaybetti.

Kilimli Ilçe Milli Egitim Müdürlügünce yapilan ihale ile ögrencileri tasiyan minibüsün sahibi tutuksuz saniklar Ramazan Atmaca ve babasi Müslüm Atmaca ile kazayi yapan sürücü Fikret Bayrak 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde hakim karsisina çikti.

“Ben kizimi kaybettim, hasret çekiyorum”

Kazada hayatini kaybeden Büsra Akin’in annesi Oya ve babasi Yücel Akin ile kazada yaralanan ögrenciler ve aileleri, taraf avukatlari da mahkemede yer aldi. Görülen ikinci durusmada konusan Büsra Akin’in annesi Oya Akin, “Meslegi tamircilik olan bir kisinin arabasi neden yikik dökük. Ben kizimi kaybettim. Gerekenin yapilmasini istiyorum. Ben özlem çekiyorum. Hasret çekiyorum. Bir tane kizim vardi benim” diye gözyasi döktü.

Baba Yücel Akin ise “Hepsinden sikayetçiyim. Sorumlularin cezalandirilmasini istiyorum” dedi.



“Aracin degismesi için dilekçe yazdim”

Yaralilardan Yigit Özpamuk’un babasi Olcay Özpamuk durusmada tanik olarak ilk kez dinlendi. Kaza yapan aracin degismesi ile ilgili daha önce okul yönetimine sikayette bulunduklarini ancak sonuç alamayinca bu kez de Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’ne giderek dilekçe verdigini anlatan Özpamuk söyle dedi:

“Yigit Özpamuk oglum olur. Bahse konu servisle Kilimli Atatürk Lisesi’ne gidip geliyordu. Devamli olarak servisin eski oldugun, ses çikardigini söylüyordu. Ayrica sabah 06.00’da ise gidiyordum. Söz konusu servisi ise giderken görüyordum. Servis ögrencileri almadan önce taseron isçileri tasiyordu. Isçileri biraktiktan sonra ögrencileri topluyordu. Servisi gördügümde yetismek için çok hizli gidip geldigini görüyordum. Bahse konu servis olaydan bir sene önce kaza yapmisti. Bu sebeple okula gidip toplanti yapmistik. Okul yönetimine bildirmistik servisin degismesi için. Ancak okul yönetimi ilgilenmedi ilçe Milli Egitim Müdürlügü’ne aracin eski oldugunu, ögrenci tasimaciligina uygun olup olmadigina dair dilekçe yazmistim. Ancak oradan da sonuç gelmedi. Daha sonraki diger egitim ögretim yilinda da ayni araci verdiler.”

Magdurlarin avukati olan Osman Yayla, araç sürücüsü tutuksuz sanik Fikret Bayrak’in olay tarihinden önce hangi hastaliklari sebebiyle hangi hastanelerde tedavi gördügünü ve su anda numarali gözlük kullanip kullanmadigi, kullaniyorsa kaç numarali gözlük kullandiginin sordu.

Ayni araç daha önce isçileri tasimis

Bunun üzerine sanik Fikret Bayrak, “Hepimizi geçmis olsun. Ölene Allah rahmet eylesin. Belli bir hastaligim rahatsizligim yok. 2000 yilinda apandisit ameliyati oldum. Uzak gözlügü kullaniyorum. Kazadan sonra kullanmaya basladim. Kullandigim gözlük numarali ama numarasini bilmiyorum” dedi.

Araç sahibi Ramazan Atmaca da “Önceki savunmalarimi tekrar ederim. Ancak sunu belirtmek istiyorum. Bu davanin konusu olan kaza 2022 yili Aralik ayinda oldu. Bu tarihten önce gerçeklestigi iddia olunan kaza ise 2020 yilinda meydana gelmisti. Aslinda o tarihte araç kaza yapmadi. Kardan dolayi kaymisti. Ayrica araç içinde yol kamerasi vardi. Isçi tasimaciligiyla ilgili iddia da 2020 yiliydi. 2020 yilinda ayni araçta isçi tasinmisti. Okul giris çikis saatleriyle ayni degildi” dedi.

Mahkeme dosyadaki eksikliklerinin giderilmesi için durusmayi 5 Temmuz 2024 tarihine erteledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile