'Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması' Ödülleri Verildi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Diyarbakır Şubesi'nce yapılan "Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-İ Nebi Yarışması" ödülleri düzenlenen programla sahiplerini buldu.

AGD Diyarbakır Şubesi'nin yaptığı yarışmada dereceye girenlere, Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Solunu'nda gerçekleştirilen törenle ödülleri verildi.

AGD Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, dernek olarak düzenledikleri "Siyer-i Nebi" yarışmasına Türkiye'den yaklaşık 140 bin, Diyarbakır'dan ise 808 liseli gencin katıldığını söyledi.

Düzenledikleri sınavlarla gençlere, Hazreti Muhammed'in hayatını ulaştırmayı hedeflediklerini ifade eden Ergin, şunları kaydetti:
"Lise çağındaki gençlerin şuanki durumlarında genel olarak büyük bir ahlaki ve manevi buhran söz konusudur. Bunu ortadan kaldırmanın en etkili yolu Peygamber efendimizin hayatını kendi hayatımız haline getirmekten geçer. Peygamberimizin hayatını özellikle gençlerimiz arasında daha çok yaymaya özen göstermemiz gerekiyor. Gerçek manada barışı, huzuru, mutluluğu iyiliği arıyorsak bunu Peygamber efendimiz hayatında bulabiliriz."
Sınavda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile