Liseli Ögrenciler Kilim Müzesi Ile Sampiyonaya Gitmeye Hak Kazandi

Liseli Ögrenciler Kilim Müzesi Ile Sampiyonaya Gitmeye Hak Kazandi

TÜBITAK tarafindan düzenlenen liseler arasi arastirma projelerinde Eskisehir’i temsil eden Haci Süleyman Çakir Kiz Lisesi, Sivrihisar Kilim Müzesi ile Türkiye sampiyonasi finallerine gitmeye hak kazandi.

Sampiyon kizlar il yarismalarinda elde ettikleri derece ile Bursa’da yapilan bölge sampiyonasinda da birinci olurlarken, Ankara’da gerçeklestirilecek olan Türkiye finallerinde boy gösterecekler. "Bir Somut Olmayan Kültürel Miras Olarak El Sanatlarimiz" projesi çerçevesinde uygulamali Kilim Müzesi örnegi projesi ile yarismaya katilan ögrenciler, Sivrihisar Belediye Baskani Hamid Yüzügüllü’yü makaminda ziyaret ettiler.

Somut olmayan kültürel miraslari gelecege aktarabilmek adina çalismalar yapan ve bunun en büyük örneklerinden biri olan Sivrihisar Kilim Müzesi’ni olusturan Baskan Yüzügüllü, “Bizim degerlerimiz çok önemli. Özellikle unutulmaya yüz tutmus somut olmayan kültürel miraslarimizi gelecek nesillere aktarabilmek adina çalismalar yürütüyoruz. Piril piril gençlerimizin de bunlara sahip çikmasi bizleri çok mutlu ediyor. Haci Süleyman Çakir Kiz Lisesi ögrencilerimiz de degerimize sahip çikip arastirma yaparak önemli derece elde ettiler. Türkiye sampiyonasinda da birincilik alacaklarina inaniyorum ve basarilar diliyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile