Liseli Ögrenciler, Üretip Onardiklari Masa Ve Sandalyelerden 3 Milyon Ciro Elde Etti

Liseli Ögrenciler, Üretip Onardiklari Masa Ve Sandalyelerden 3 Milyon Ciro Elde Etti

Sirnak’ta Silopi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri, okullarin ve kütüphanelerin talebi dogrultusunda masa, sira, dolap ve sandalye üretimi yapiyor.

Okulda "mobilya" ve "metal" alaninda ögrendikleri bilgileri pratige dönüstürme imkani bulan ögrenciler, okullarin hem eskiyen mobilyalarini onariyor hem de egitim kurumlarina yeni masa ve sandalye üretiyor. Ögrenciler, alin teriyle gerçeklestirdikleri bu üretimle çevre illerdeki egitim kurumlarinin masa ve sandalye ihtiyacini karsilarken, emekleri karsiliginda para da kazaniyor.

Silopi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hakki Kaya, Ihlas Haber Ajansi muhabirine; okulda 6 usta ögretici, 2 ögretmen ve 26 ögrencinin faal olarak bu üretime katildigini, 60’a yakin ögrencinin de montaj bölümünde çalistigini söyledi.



"Çevre okullarin bakim ve onarim islerini de okulumuz üstlenmekte"

Okulun "mobilya", "metal" ve "elektrik" bölümlerinin döner sermaye çerçevesinde üretim yaptigini ifade eden Kaya, gerçeklestirdikleri protokoller dahilinde tüm bölgeye sira, masa, dolap, ögretmen masasi ve sandalye ürettiklerini belirtti.

Mobilya bölümünde akla gelebilecek tüm model ve çesitleri üretmekte olduklarini ifade eden Kaya, "Metal bölümümüzde ise atik toplama ve geri dönüsüm konteynerleri ile toplanti sandalyeleri konusunda çalismalarimiz mevcut. Çevre okullarin bakim ve onarim islerini de artik okulumuz üstlenmekte. Bulundugu bölgeye katma deger katan okulumuz, kalifiye ara eleman yetistirme konusunda da öncü okullardan. Okulumuz bu üretimlerle döner sermaye çerçevesinde bu yil yaklasik 3 milyon lira ciroya ulasti" seklinde konustu.

Kaya, bir yilda 50 okula 2 bin 200 mobilya ürettiklerini, okullardaki 965 mobilyanin tadilatini yaptiklarini belirterek, ayrica 108 kütüphane ve 15 z-kütüphaneye de (zenginlestirilmis kütüphane) mobilya üretimi yaptiklarini ifade etti.

Atölyede üretim yapan ögrencilerden Mehmet Ali boynuz da, okulda gördükleri teorik ve uygulamali egitimlerle meslek edindiklerini, gerçeklestirdikleri üretim sayesinde de aile bütçelerine katkida bulunduklarini aktardi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile