Liseliler Mevlana Sevgisini Satirlara Dökecek

Liseliler Mevlana Sevgisini Satirlara Dökecek

Osmangazi Belediyesi’nin Mevlana sevgisini gençlere asilamak ve gönüllerindeki Mevlana’yi bulmak adina bu yil 13’üncüsünü düzenledigi Liselerarasi Mevlana Siir Yarismasi basladi.

Osmangazi Belediyesi, Il Milli Egitim Müdürlügü isbirligiyle düzenledigi Liselerarasi Mevlana Siir Yarismasi ile edebiyat dünyasina yeni eserler ve sairler kazandiriyor. Türkiye genelindeki tüm lise ögrencilerinin katilabilecegi yarismanin son basvuru tarihinin 15 Aralik 2023 oldugu belirtildi. Bu yilki konusu Mevlana’nin düsüncesi ve felsefesi meyan serbest olarak belirlenen yarismaya katilan siirlerin degerlendirmesi Metin Önal Mengüsoglu, Prof. Dr. Nesrin Karaca, Doç. Dr. Saadettin Egri, Mustafa Baspinar ve Ercan Yilmaz’dan olusan jüri tarafindan yapilacak.

Liselerarasi Mevlana Siir Yarismasi’na katilan gençlerin yeteneklerini kesfetme imkâni buldugunu ifade eden Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, “Bizlere farkli gönül pencereleri açan büyük âlimlerimiz, düsünürlerimiz eserleri ve felsefeleri ile bize emanettir. Onlara sahip çiktigimiz, miraslarini yasattigimiz sürece maneviyati korunmus güçlü bir toplum olarak ayakta kalabiliriz. Bu kapsamda çocuklarimiza Mevlana sevgisini asilamak ve gönüllerindeki Mevlana’yi bulmak adina bu yarismayi 13 yildir düzenlemekteyiz. Yarismaya basvurular, 15 Aralik 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar [email protected] adresine yapilabilecek. Yarisma sonunda birinciye 7 bin TL, ikinciye 6 bin TL, üçüncüye 5 bin TL ve 3 adet 2 bin liralik mansiyon ödülü verilecek. Insallah, bu yil da kütüphanelerimize yeni eserler kazandiracagiz. Yarismamiza katilacak tüm gençlerimize basarilar diliyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile