Litvanya‘lı Öğrenciler Kayseri‘de Eğitim Alıyor

Avrupa Birliği (AB) Leonardo Da Vinci Öğrenci Değişim Projesi kapsamında Litvanya‘dan Kayseri‘ye gelen gelen 6 kız öğrenci turizm stajı yapıyor.

Kayseri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin davetlisi olarak gelen öğrenciler staj eğitimi alıyor. Misafir öğrencilerin kendi okullarında görmüş oldukları teorik eğitimi pekiştirmek amacıyla 3 haftalık eğitime katılıp AB standartlarında Kayseri‘de eğitime katılıyor. Proje Koordinatörü Yılmaz Metin Ünal, okulun yurtdışına AB projesi kapsamında öğrenci gönderdiği gibi yurtdışından gelenlere de ev sahipliği yaptığını ve bu değişimlerin ülke tanıtımına çok büyük fayda sağladığını söyledi.

Litvanya‘lı öğrenci Agne Grigalyte Kayseri‘yi çok sevdiğini, insanların sıcak kanlı ve yardımsever olduğunu, ülkelerine dönmek istemediklerini söyledi. Kayseri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerin hazırladığı Kültürel gecede Litvanya‘lı öğrenciler geleneksel elbiselerini giydi ve kendi kültürlerine ait yiyecek ve içeceklerini tanıttı. Aynı zamanda Kapadokya‘yı da gezme fırsatı bulan öğrenciler Kapadokya‘ya hayran kaldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile