Litvanyali Turistlerin Bir Numarali Tercihi, Antalya

Litvanyali Turistlerin Bir Numarali Tercihi, Antalya

Litvanyali turistlerin tatil yapmak için siklikla Antalya’yi tercih ettigini vurgulayan Litvanya Büyükselçisi Ricardas Degutis, “Her gelisimde Antalya’nin daha da güzellestigini, daha kaliteli daha modern bir turizm destinasyonuna dönüstügünü gördüm. Litvanyali vatandaslarimiz da benim gibi düsünüyor” dedi.

Vali Ersin Yazici’nin, Litvanya Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis’i makaminda kabul ettigi ziyarette, iki ülke arasindaki ekonomik ve kültürel iliskiler ile turizm konularinda görüs alisverisinde bulunuldu.

Litvanya Büyükelçisi Degutis’i misafir etmekten dolayi mutluluk duydugunu belirten Vali Yazici, “Türkiye’nin turizm baskenti Antalya’miza hos geldiniz. Ziyaretinizin iki ülke arasinda olumlu gelismelere vesile olmasini, ticaret ve turizm iliskilerimizi güçlendirmesini diliyorum” dedi.



Litvanyali turistlerin bir numarali tercihi, Antalya

Antalya’nin Litvanyali turistlerin tatil tercihlerinde bir numarali turizm destinasyonu oldugunu vurgulayan Büyükelçi Degutis; “Litvanyali vatandaslarimizin tatil tercihlerinde ilk sirada Antalya geliyor. Antalya, turizmde Litvanya için bir numarali pazar yeri ve Litvanyali turistler Antalya’ya gelmekten çok memnun. Ben de ilk defa 23 yil önce Antalya’ya gelmistim ve bu süre zarfinda Antalya’ya birkaç kez daha geldim. Her gelisimde Antalya’nin daha da güzellestigini, daha kaliteli daha modern bir turizm destinasyonuna dönüstügünü gördüm. Litvanyali vatandaslarimiz da benim gibi düsünüyor. Ülkemize geri geldiklerinde de memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Ayrica az sayida da olsa Antalya’da yasayan Litvanyali temsilcilerimiz, burada yasayan vatandaslarimiz var. Antalya’nin cografi yapisinin Litvanya’ya benzemesi ve iklim sartlarinin uygun olmasi sebebiyle yasamak için Antalya’yi tercih ediyorlar. Burada yasamaktan da oldukça memnunlar. Litvanya’dan Türkiye’ye tatile gelecek vatandaslarimiz için de onlar çok güzel örnek, birer kilavuz oluyorlar. Litvanyali vatandaslarimiz burada güvenli bir sekilde yasayip güvenli ve huzurlu bir sekilde tatillerini yapiyorlar. Dönerken de küçük hediyelerle de olsa bir seyler getirerek küçük de olsa ticarete katki sunuyorlar. Bu güvenli ve huzurlu ortami olusturdugunuz iliskileri güçlü tuttugunuz için size tesekkür ederiz” ifadelerini kulandi.

“Antalya bir dünya sehri”

Litvanyali turistlerin Antalya’yi tercih etmesinden dolayi memnuniyet duydugunu belirten Vali Yazici, “Antalya bir dünya sehri. Dünyanin dört bir tarafindan insanlar tatil yapmak ve hatta yasamak için Antalya’yi tercih ediyorlar. Uzun yillardir Antalya’da yasayan basta Alman, Rus ve Ingiliz olmak üzere birçok milletten yerlesik yabancilarimiz var. Litvanyalilar da bu milletlerden sadece bir tanesi. Pandemi öncesinde Antalya’da turizmin rekorlar yili olan 2019’da Litvanya’dan 175 bin turist misafir etmisiz. Bu yilin simdiye kadarki döneminde ise bu sayi 60 binin üzerine çikmis durumda. Insallah bu yil 2019’u geçeriz diye tahmin ediyorum. Ayrica Antalya önemli bir tarim sehri. Basta yas sebze ve meyve ile çiçek sektörü olmak üzere verimli ve lezzetli tarimsal ürünlerini de dünyanin dört bir tarafina ihraç eden bir sehir. Litvanya ile tarim anlaminda da iliskilerimizi gelistirmek daha üst düzeye çikarmak isteriz” seklinde ifadeler kullandi.

“Antalya ile kardes sehir olmak istiyoruz”

Antalya ziyaretinde Antalya Büyüksehir Belediyesi ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odasiyla da görüsmeler gerçeklestirdigini belirten Büyükelçi Degutis, söyle devam etti:

“Iliskilerimizi gelistirmek adina diger kurumlarla da fikir alisverisinde bulunduk. Özellikle yerel anlamda Büyüksehir Belediyelerimiz arasinda iliskilerimizi güçlendirmek istedigimiz üç önemli konu var. Bunlar; enerji, ulasim ve geri dönüsüm. Bu üç ana maddenin her biriyle ilgili ortaklasa projeler gelistirmek ve is birligimizi artirmak istiyoruz. Istanbul ile Vilnius arasinda bir kardes sehir anlasmasi var. Litvanya’daki diger sehirlerimiz ile Türkiye’deki önemli sehirleri kardes sehir yapmak ve yerel isbirliklerini daha da artirmak istiyoruz. Antalya da bu anlamda bizim için en önemli sehirlerden bir tanesi. Bu ziyaretimizin ana sebebi de bu birlikteligin olusturulmasini saglamak. Büyüksehirler arasinda özellikle ulasim enerji ve geri dönüsüm anlaminda ortak projeler gelistirerek iliskilerimizi kuvvetlendirmek koordinasyonumuzu artirmak istiyoruz.”

Bu yil 200 binin üstünde Litvanyali turist bekleniyor

Ayrica tur operatörleriyle 2022 yilinda 200 binin üstünde Litvanyali turistin Antalya’ya gelmesi için planlama yapildigina dikkat çeken Büyükelçi Degutis, Charter Uçus sayilarinin haftada 7-8’e yükseldigini ve otellerle sezon içerisinde özelikle Temmuz ve Agustos aylarinda sabit fiyat saglandigi takdirde bu sayinin daha da artabilecegine vurgu yapti.

Iki ülke arasindaki diplomatik, ticari, turizm ve enerji basta olmak üzere iliskilerin daha da gelistirilmesi adina karsilikli görüslerin dile getirildigi ziyarette Vali Ersin Yazici Büyükelçi Degutis’e Antalya’nin tarihi sembollerinin yansitildigi bir plaket takdim etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile