İskenderun ilçesi Deniz Ticaret Odasında düzenlenen lojistik konferansına Hatay Valisi Celalettin Lekesiz , İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak , İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek , Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Turgay Erdağ , İskenderun ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Şahin , Deniz ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak , İl genel meclis üyeleri , iş adamları ve davetliler katıldı .
Konferansta ilk olarak söz alan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Şahin , İskenderun Körfezi ' nin bölge ekonomisi için önemine dikkat çekti . 1989 " lu yıllarda Körfez Savaşı ' ndan sonra Birleşmiş Milletler ' in Irak ' a uyguladığı ambargonun bölgedeki ekonomik faaliyetler ile özellikle nakliye sektörünü sekteye uğrattığını anlatan Şahin , " İskenderun Limanı işlerliğini kaybetmiştir . İskenderun ' da hizmet sektörünün hareketlenmesi için mutlaka limana gerekli yatırımın yapılması , konteynır terminalinin kurulması ve özelleştirilmesi lazım " dedi .
İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak ise , İskenderun ekonomik potansiyeli olan önemli bir şehir olduğunu ancak bu potansiyelin mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti . Aksak , " Sanayi sektörü ile iş kolunun birlikte hareket etmesi ile İskenderun ' a gerekli yatırımlar da yapılırsa , bölgemiz ekonomisi canlanır . İnşallah Irak ' taki gelişmeler , Suriye ile Türkiye arasındaki vize uygulamasının kalkması bölgemiz açısından ticari ve kültürel açıdan daha da gelişecektir " diye konuştu .
Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de 1 . 5 milyon nüfusu ile Hatay ' ın çok özel bir şehir olduğuna dikkat çekerek " Hatay , ekonomik , sosyal ve kültürel açıdan çok önemli potansiyele sahip . Hatay ' da tarım ve sanayi sektörünü canlandırmamız lazım . Türkiye ' nin yassı çelik üretiminin yüzde 80 ' i bölgemizde olması , İlimizin sanayi sektöründe çok önemli bir yere geldiğini göstermektedir . Türkiye ' de en fazla demir çeliği üreten şehrimizin önü açık . Suriye ile ticari ve kültürel ilişkilerimiz son yıllarda yüzde 90 ' lara kadar ulaştı " dedi .
İskenderun Deniz Ticaret Odası ' nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak gelen Lojistik sektörü uzmanı makine mühendisi Atilla Yıldıztekin , Türkiye ' nin adeta lojistik üs olduğuna dikkat çekti . Yıldıztekin , konuyla ilgili olarak Mersin ' den çalışmalara başladıklarını , Gaziantep ve İskenderun ' da da önemli toplantılar düzenlediklerini belirtti .
Lojistik Konferansı
Hatay Valisi Celahattin Lekesiz, 1,5 milyon nüfusu ile ilin çok özel bir konuma sahip olduğunu belirterek "Hatay'da tarım ve sanayi sektörünü canlandırmamız lazım" dedi.



















