Lokman Hekim Hastanesi Fizik Tedavi Ünitesine Yogun Ilgi

Lokman Hekim Hastanesi Fizik Tedavi Ünitesine Yogun Ilgi

Lokman Hekim Van Hastanesi bünyesinde hizmet veren fizik tedavi ünitesi yogun ilgi görüyor.

Lokman Hekim Van Hastanesi bünyesindeki fizik tedavi ünitesi, 12 yildir vatandaslara hizmet veriyor. Gerek son teknoloji cihazlar gerekse deneyimli personeli ile hastalara hizmetin en iyisini sunduklarini ifade eden Fizyoterapist Günay Yagiz, “Her türlü cihaz ve ekipmanimiz mevcut. Burada 3 fizyoterapist ve 5 yardimci personelle çalisiyoruz. Bilinilirligi gitgide artiyor. Vatandaslar fayda gördükçe bunu etrafindakilere aktariyorlar. Yogunlugumuz çok, genel anlamda memnunuz” dedi.

Genelde bel ve boyun agrilari sikayetiyle gelen hastalarin ekseriya oldugunu vurgulayan Yagiz, “Daha çok bel ve boyun agrilarinin yani sira omuz agrilari da çok oluyor. Bunun disinda iskelet sisteminde olan agrilar, diz, ayak ve el bilegi agrilari da burada tedavi ediliyor. Yine burada felç inme rehabilitasyonu uyguluyoruz. Engelli basta olmak üzere çocuk hastalarimizin sayisi fazla. Yogunlugumuzun yüzde 60-70’ini bu grup olusturuyor. Dolayisiyla fizik tedavi çok genis bir yelpazeye bakiyor. Yogun bakimdan tutun solunum hastalarina ve kanser hastalarina kadar büyük bir alanda hizmet veriyoruz” ifadelerini kullandi.

Bölgede özellikle kirikçi ve çikikçilarin yogun oldugunu aktaran Yagiz, “Kirik, ciddi bir komplikasyon gerektirebiliyor. Bu durumda film veya görüntüleme yöntemi gerektirebilir. Bunu disaridan baktigi gözle anlayamaz kisi. Bu tedaviler çogu zaman dogru sonuç vermez ve rehabilitasyon sürecine geldiginde hasta çok büyük problemlerle karsilasabiliyor. Örnegin disarida tedavi olan birinin kolu tam hareket açikligina ulasamaz ve halk arasinda denilen tabirle ‘sakat’ kalabilir. Bunun sonradan geri sönüsümü de olmuyor ve ameliyatla dahi düzeltilemez durumlar ortaya çikiyor. Eger bu genç bir hasta olursa ömür boyu bu engeliyle yasar. Tabi biz bunun rehabilitasyon kisminda görev aliyoruz. Bazi kisiler bilegini dogru dürüst kullanamaz. Biz bu noktada devreye giriyoruz. Verdigimiz egzersizlerle, masajlarla kisiyi sosyal yasamina en kisa zamanda katmaya çalisiyoruz” diye konustu.

Sosyal hesaplarinda özellikle tedavi süreci ile ilgili sikça sorularla karsilastiklarinin altini çizen Yagiz, “Sosyal medyada tek seansla bel agrisi tedavisi ya da tek seansla boyun agrisi tedavisi olan paylasimlari dogru bulmuyorum. Böyle bir durum söz konusu olamaz. Çünkü bizim hastaliklarimiz genellikle kronik hastaliklar ve bu kronik hastaliklarin tedavileri de uzun sürer. Kimseye bu kadar sürede iyilesebilirsin diyemeyiz. Kisi kendi tedavi sürecinde ilerleme gösterdikçe karar veriyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile