Londra Bilim Müzesi'ne 'Merak Laboratuvarı'

Bilim Müzesi, 6 milyon sterline mal olan yeni bölümü 'Merak Laboratuvarı'nı hizmete açtı Galeri bünyesinde ses, ışık, kuvvet, elektrik, madde, uzay ve matematik konularına ayrılmış 7 alt bölümde 50'den fazla uygulama yer alıyor.

Londra Bilim Müzesi, 6 milyon sterline mal olan yeni bölümü 'Merak Laboratuvarı'nı (Wonderlab) hizmete açtı.

İngiltere'nin en büyük etkileşimli bilim galerisi niteliğindeki Wonderlab bünyesinde çocukların merak duygusunu harekete geçirerek bilime ilgi duymalarını sağlamaya dönük 50'den fazla uygulama ve oyun bulunuyor.

Wonderlab ile ilgili olarak AA muhabirine bilgi veren tasarımcı Toby Parkin, ses, ışık, kuvvet, elektrik, madde, uzay ve matematik konularına ayrılmış 7 alt bölümden oluşan galerinin bilim ve matematiğin güzelliğini ve görkemini ortaya koymayı amaçladığını vurguladı.

'Ziyaretçilerimizin galerideki uygulamalar sayesinde tıpkı bir bilim adamı gibi yakın bir dikkat, merak ve yaratıcılıkla düşünmesini hedefliyoruz.' diyen Parkin, tasarımı kendisine ait olan galerinin ziyaretçilerle dolup taşmasını dört gözle beklediğini kaydetti.

Galerideki uygulamaların ve unsurların üretilmesinde çok sayıda mimar ve sanatçının fikirlerinin kullanıldığını anlatan Parkin, 'Yetenekli mimarlar ve sanatçılar ile galerinin inşasında birlikte çalışmak gerçek bir zevkti.' diye konuştu.

Bilim Müzesi'nin yılda 3 milyon ziyaretçi çektiğini belirten Parkin, Wonderlab galerisinin de yılda 200 bin çocuk tarafından gezilmesini beklediklerini söyledi.

Müzenin yeni interaktif galerisi Wonderlab'ın dikkat çeken bölümleri arasında Dünya’nın Ay ile birlikte Güneş çevresinde dönüşünün canlandırıldığı dev bir model uygulama ve Sırp kökenli Amerikalı bilim adamı Nikola Tesla tarafından ilk defa 1891’de bir örneği yapılan bir Tesla Bobini de yer alıyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile