Londra‘da On Binlerce Kişi Hükümeti Protesto Etti

İngiltere‘nin başkenti Londra‘da on binlerce kamu çalışanı emeklilik maaşlarındaki kesintileri protesto etmek için yürüyüş yaptı.

İngiltere‘nin başkenti Londra‘da on binlerce kamu çalışanı emeklilik maaşlarındaki kesintileri protesto etmek için yürüyüş yaptı.



Londra‘nın merkezinde Westminster civarında buluşan halk, sloganlar atarak hükümetin politikalarını eleştirdi. Protestocuların, "Emeklilik maaşlarımıza dokunma", "Hükümet defol git", "Fakirleşmek istemiyoruz" gibi dövizler taşımaları dikkat çekti.

Üst düzey güvenlik önleminin alındığı grev alanında, herhangi bir olay yaşanmadı. Greve, üçü eğitim sendikası olmak üzere greve dört sendika katıldı. Eğitim ücretleri astronomik düzeyde artırılan üniversite ve kolej öğrencileri de kamu çalışanlarına destek vermek amacıyla yürüyüşlere katıldı. Başkent Londra‘nın yanı sıra ülkenin birçok şehrinde de protesto yürüyüşleri organize edildi. Yüz binlerce kamu çalışanının katıldığı tahmin edilen yürüyüşler nedeniyle, binlerce okul ve kamu dairesi hizmet veremedi.

Hükümet tasarruf politikaları kapsamında yaptığı düzenlemelerle, özel sektöre oranla çok daha yüksek emeklilik maaşı alan kamu çalışanlarının ücretlerinde düzenlemeye gidiyor. Yeni uygulamayla birlikte, emeklilik maaş ve ikramiyeleri ise kişinin kazancına orantılı şekilde verilecek. Ortalama yaşam süresinin uzaması sonucu kamu çalışanlarının erken emekli olduğunu düşünen hükümet yetkilileri, bu nedenle emeklilik yaşını 65‘e yükseltiyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile