Londra Metrosunda Maske Takmayan 823 Yolcuya Para Cezasi

Londra’da 823 metro yolcusuna maske takmadiklari gerekçesi ile 200 sterline varan para cezasi kesildi.

Ingiltere’de 30 Kasim’da alinan toplu tasima araçlarinda maske takma zorunlulugu kararina uymayanlar cezalandiriliyor. Ingiltere’nin Londra sehrinde 30 Kasim 21 Aralik tarihleri arasinda 823 kisiye metroda maske takmadiklari için 200 sterline varan ceza kesildi. Londra Ulasim Organi’nin (TFL) açikladigi verilere göre metro kullanan 21 bin 602 kisi maske takmadigi için uyarilirken, bin 38 yolcunun toplu tasima kullanimi engellendi.

Londra Belediye Baskani Sadiq Khan konuya iliskin açiklamasinda “Sürekli olarak toplu tasima araçlarinda önlemlerin artirilmasi için çagrida bulundum. Bu nedenle hükümetin 30 Kasim’da aldigi karari memnuniyetle karsiladim.” dedi.

Belediye Baskani Khan, alinan önlemler sayesinde sehirdeki toplu tasima araçlarinda maske takma kuralina uymayan yolculara TFL ve Londra polisinin ceza kesebilecegini belirtirken, ceza ücretinin ise sabit 200 sterlin olabilecegini söyledi.



Para cezasi verilen metro yolcularindan 536’sinin ceza tebligati ulasirken 287 yolcunun ise henüz eline geçmedigi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile