Londra, Rus Festivali ‘Maslenitza‘ İçin Geri Sayıma Başladı

Londra‘nın kalbi Trafalgar Meydanında üçüncüsü düzenlenecek Rus Festivali ‘Maslenitza‘ için geri sayıma başlandı.

Kış aylarının bitişi ve baharın gelişinin kutlandığı festivalde Rus kültür ve gelenekleri Londra‘nın merkezinde sergilenecek. Rus folkloru ve Rus yemeklerinin yer alacağı festivale en büyük destek Rusya‘nın en zengin ikinci ismi, enerji sektörünün öncü isimlerinden ve aynı zamanda NBA basketbol takımlarından New Jersey Nets‘in sahibi Mikhail Prokhoroy‘dan geldi.

Festival Organizatörlerinden Olga Balakleets İHA‘ya yaptığı açıklamada, "Pazar günü, geleneksel Rus festivali olan Maslenitza‘yı, pankek gününü tanıtmak için burayız. Bu festivalde geleneksel Rus dans ve müziklerinin yanında, ünlü pop müzik ve caz dinletisi de festivalde yer alacak. Çocuklar için Rus kültürünü tanıtan oyunlar yer alacak ve Moskova tiyatrosu tarafından bir oyun yer alacak. Tabii ki özel Rus yemekleri meydanda sergileniyor olacak. 3‘üncüsü gerçekleşen festival Londra Belediyesi ve Onexim

grup sponsorluğunda gerçekleşti. Onexim Grup‘ un arkasındaki isim Mikhail Prokhoroy Rusya için önemli bir isim ve Rus kültürüne büyük bir destek gösteriyor" diye konuştu.

Londra Rus Toplum Derneği Üyesi Aina Shareefy da, "3 yıl önce kurulan Rus toplum derneği Londra‘da yaşayan Rusları bir araya getirmek ve Rus kültürünü Londralılara tanıtmak için son üç yıldır düzenleniyor. 30‘dan fazla organizasyon destekliyor ve büyük bir katılım bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

6 Mart‘ta Trafalgar Meydanı‘nda yer alacak Rus Festivaline büyük bir katılım bekleniyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile