Lösemi Hastası Arkadaşları İçin Kermes Düzenlediler

Edremitli lösemi hastası lise öğrencisi için arkadaşları kermes düzenledi.


Yaklaşık bir ay önce lösemi teşhisi konulan Edremit Fatih Ticaret Meslek Lisesi 10| sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Büşra Akbaş'ın okulundaki öğretmenleri ve arkadaşları tarafından, tedavi giderlerinin bir bölümünü karşılamak amacıyla kermes düzenlendi.

İzmir Doktor Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören Akbaş'ın arkadaşları, Edremit Belediyesi önünde açtıkları tezgahta evlerinden getirdikleri kek, poğaça, sarma, zeytinyağı, zeytin, turşu, çay, patik, lif, tülbent gibi ürünleri satışa sunuyor.

Lisenin edebiyat öğretmeni Yeliz Nacak, öğrencileri için adeta seferberlik ilan ettiklerini belirterek, "Büşra sadece bizim öğrencimiz değil, öğrencilerimizin kardeşi bizim de çocuğumuz. Yani kendini tanısak da tanımasak da kim olursak olalım birileri için bir şeyler yapılacaksa, yapabileceğimizi ve hep birlikte çalışırsak, gayret edersek neler ortaya çıkacağını görmek ve göstermek istedik" dedi.

Kermesin lösemi hastası bir öğrenci için olduğunu öğrenen vatandaşların aldıkları bazı ürünlere belirtilen değerinin üzerinde ödeme yaptıklarını kaydeden Nacak, bazı duyarlı esnafın da satmaları için çeşitli ürünler verdiğini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile